Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Διαδώστε το #Kunduz outrage για να πιέσουμε για διεθνή έρευνα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Διαδώστε το #Kunduz outrage για να πιέσουμε για διεθνή έρευνα Facebook Twitter
1

«Έγκλημα πολέμου» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα το φονικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο και καλούν τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να αναμεταδώσουν το αίτημά της να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για την αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο τους στην Κουντούζ που προκάλεσε 22 θανάτους.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της η μη κυβερνητική οργάνωση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αναμεταδώσουν στα social media το αίτημά της για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας στέλνοντας retweet ή γράφοντας: #Kunduz outrage: Demand an #IndependentInvestigation.

Η έκκλησή τους έρχεται λίγο μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ, ο οποίος υποσχέθηκε μεν πως θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για το κατά πόσον ο αμερικανικός στρατός εμπλέκεται στην επίθεση στο νοσοκομείο, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη συλλογή πληροφοριών.

«Η επίθεση είναι απαράδεκτη. Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε περιοχές όπου διεξάγονται συγκρούσεις είναι χώροι που προστατεύονται. Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ισοδυναμούν με μια ασυγχώρητη παραβίαση του δικαίου αυτού» σχολίασε η δρ Τζοάν Λιού, πρόεδρος της MSF International.

 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν κάλεσε επίσης να διεξαχθεί «πλήρης και αμερόληπτη» έρευνα, αλλά για την ώρα αυτό παραμένει μόνο μια έκκληση, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο υπεύθυνος πληροφοριών του ΟΗΕ, Άχμαντ Φάουζι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια