Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Διαδώστε το #Kunduz outrage για να πιέσουμε για διεθνή έρευνα

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Διαδώστε το #Kunduz outrage για να πιέσουμε για διεθνή έρευνα Facebook Twitter
1

«Έγκλημα πολέμου» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα το φονικό βομβαρδισμό του νοσοκομείου τους στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν το Σαββατοκύριακο και καλούν τους χρήστες των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης να αναμεταδώσουν το αίτημά της να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για την αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο τους στην Κουντούζ που προκάλεσε 22 θανάτους.

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της η μη κυβερνητική οργάνωση απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αναμεταδώσουν στα social media το αίτημά της για διεξαγωγή διεθνούς έρευνας στέλνοντας retweet ή γράφοντας: #Kunduz outrage: Demand an #IndependentInvestigation.

Η έκκλησή τους έρχεται λίγο μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ, ο οποίος υποσχέθηκε μεν πως θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για το κατά πόσον ο αμερικανικός στρατός εμπλέκεται στην επίθεση στο νοσοκομείο, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη συλλογή πληροφοριών.

«Η επίθεση είναι απαράδεκτη. Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε περιοχές όπου διεξάγονται συγκρούσεις είναι χώροι που προστατεύονται. Μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου, τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ισοδυναμούν με μια ασυγχώρητη παραβίαση του δικαίου αυτού» σχολίασε η δρ Τζοάν Λιού, πρόεδρος της MSF International.

 

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν κάλεσε επίσης να διεξαχθεί «πλήρης και αμερόληπτη» έρευνα, αλλά για την ώρα αυτό παραμένει μόνο μια έκκληση, δήλωσε σήμερα στη Γενεύη ο υπεύθυνος πληροφοριών του ΟΗΕ, Άχμαντ Φάουζι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια