Χένρι Κίσινγκερ: «Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο»

Χένρι Κίσινγκερ: «Ο Δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

 «Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από τον πρώτο», αναφέρει ο Χένρι Κίσινγκερ.

Ο βετεράνος διπλωμάτης Χένρι Κίσινγκερ, όπως αναφέρει η El Mundo, μιλάει για την πολιτική με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ηγεσία». «Ο Πούτιν έχει χάσει την αίσθηση του μέτρου», προειδοποιεί σε αυτή τη συνομιλία του με τον Νάιλ Φέργκιουσον.

Ο Χένρι Κίσινγκερ εξήγησε γιατί ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος θα είναι πιο επικίνδυνος από τον πρώτο. Σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ξεκαθάρισε ότι οι βασικοί συμμετέχοντες θα είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πλέον προφανές ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Κίνα διαθέτουν συγκρίσιμους οικονομικούς πόρους. Αυτό δεν συνέβαινε κατά τη διάρκεια του πρώτου Ψυχρού Πολέμου, τόνισε.

Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον είναι πλέον οι αντίπαλοι, υποστηρίζει. Ο Χένρι Κίσινγκερ προέτρεψε «να μην περιμένουμε μέχρι να εκδυτικοποιηθεί η Κίνα».

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η Δύση θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ουκρανία προς μια στρατιωτική λύση στη σύγκρουση. Ο σημερινός αντίπαλος της Ρωσίας θα πρέπει να γίνει ένα ουδέτερο κράτος, όχι ένα «ευρωπαϊκό σύνορο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από El Mundo

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

Διεθνή / «Η κόλαση θα πέσει επάνω σας» - Ο Τραμπ απειλεί ανοιχτά τους Χούτι για τις επιθέσεις στην Ερυθρά

«Η επίθεση κατά των αμερικανικών πλοίων δεν θα γίνει ανεκτή» επισημαίνει ενώ παράλληλα καλεί το Ιράν να διακόψει την υποστήριξη προς τους «τρομοκράτες Χούτι»
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν χρησιμοποιεί drones και AI για να επιβάλει τη χιτζάμπ

Διεθνή / Ιράν: Οι αρχές χρησιμοποιούν drones και κάμερες ασφαλείας για να επιβάλουν τη χιτζάμπ

Οι κάμερες ασφαλείας σε μεγάλους δρόμους χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση ακάλυπτων γυναικών, ενώ έχει κυκλοφορήσει και εφαρμογή όπου οι πολίτες καταγγέλλουν γυναίκες χωρίς χιτζάμπ
LIFO NEWSROOM
Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Η Σέινμπαουμ απορρίπτει το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των καρτέλ ναρκωτικών

Το Μεξικό δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε αμερικανική «εισβολή» στην επικράτειά του με πρόσχημα τον αγώνα εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών, προειδοποίησε η πρόεδρος Σέινμπαουμ
LIFO NEWSROOM