Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της

Η Ανταρκτική έζησε την πιο ζεστή μέρα της Facebook Twitter
2

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκάλεσε ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο βορειότερο σημείο της Ανταρκτικής: την προηγούμενη Τρίτη το θερμόμετρο έδειξε 17,5 βαθμούς κελσίου (63.5F)! στην βάση Εσπεράνζα της Αργεντινής. Ο καιρός ήταν πιο ζεστός από ό,τι στην Βρετανία.


Οι θερμοκρασίες της Ανταρκτικής αυξάνονται σταδιακά τα τελευταία χρόνια λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη -γύρω στους 2,8 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια, σύμφωνα με έρευνες της Βρετανίας για την παγωμένη ήπειρο.


Το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν αναμενόμενο, την προηγούμενη μέρα που επίσης είχε υψηλή θερμοκρασία, το θερμόμετρο είχε φτάσει στους 17,4 βαθμούς Κελσίου. Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας ήταν στις 24 Απριλίου του 1961 που το θερμόμετρο έφτασε στους 17,1 βαθμούς.


Παρόλα αυτά δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη από την Διεθνή Μετερεολογική Υπηρεσία που θα πρέπει να αποφασίσει αν το βόρειο άκρο όπου μετρήθηκε η θερμοκρασία είναι μέρος της ηπείρου.


Την περασμένη Τρίτη σύμφωνα με μια νέα μελέτη αποκαλύφθηκε ότι στην Ανταρκτική λιώνει 310 κυβικά μέτρα πάγος το χρόνο από τα κομμάτια που επιπλέουν στα όριά της με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη άνοδος στα επίπεδα της θάλασσας.
Η αλλαγή κλίματος είναι μία από τις εννέα οριακές συνθήκες που κάνουν φιλική τη ζωή στον πλανήτη σύμφωνα με έναν περιβαλλοντολόγο και μία από τις τέσσερις που έχουν ήδη αλλάξει.


Το σύστημα λέει ότι η ατμοσφαιρική συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να είναι μέχρι 350ppm αν και πλέον έχει φτάσει στα 400ppm και συνεχίζει να αυξάνεται.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλά όλα αυτά, αλλά απο το 2000 δεν παρατηρείται μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, και καλό είναι να σταματήσει αυτό το παραπλανητικό παραμύθι. Το κλιματικό μοντέλο που βασίζεται στην αύξηση το CO2 για την υπερθέρμανση, και δεν λαμβάνει υπόψιν την δραστηριότητα του ήλιου, δεν επαληθεύτηκε, οι παγετώνες στα Ιμαλάϊα αυξήθηκαν, και οι Ωκεανοί ξεκινούν την ψυχρή περίοδό τους.Για περισσότερες πληροφορίες εδώ, έχουν περάσει τρία χρόνια απο τότε, αλλά αυτές οι επιστημονικές αναλύσεις δεν προβάλονται, ΓΙΑΤΙ;http://physics4u.gr/blog/?p=4656