Η αστυνομία του Καναδά απελευθέρωσε 43 «σύγχρονους σκλάβους»

Η αστυνομία του Καναδά απελευθέρωσε 43 «σύγχρονους σκλάβους» Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία
0

Σαράντα τρεις Μεξικανοί «σκλάβοι» που υποχρεώνονταν να εργάζονται σχεδόν δωρεάν σε ξενοδοχεία στον Καναδά, απελευθερώθηκαν από την αστυνομία.

Το γεγονός έγινε γνωστό χθες από τις αρχές του Οντάριο.

Οι «σύγχρονοι σκλάβοι», στην πλειονότητά τους άνδρες, οδηγήθηκαν στον Καναδά από διακινητές που, έναντι κάποιου ποσού, τους υπόσχονταν ότι θα μπορέσουν να σπουδάσουν ή να λάβουν άδεια εργασίας, και στη συνέχεια άδεια παραμονής, στη χώρα αυτή.

Όμως, μόλις έφταναν στον Καναδά, τους έστελναν να μείνουν, υπό άθλιες συνθήκες, σε διάφορες πόλεις στο κεντρικό και ανατολικό Οντάριο.

Τους ανάγκαζαν επίσης να εργάζονται σε συνεργεία καθαρισμού σε ξενοδοχεία της περιοχής, όπως εξήγησε η αστυνομία.

Οι δύο υπεύθυνοι μιας εταιρείας καθαρισμού της περιφέρειας Μπάρι, που συνεργάζονταν με ξενοδοχεία στο Οντάριο, δεν έχουν συλληφθεί όμως σε βάρος τους διενεργείται έρευνα.

Οι αρχές αναζητούν και άλλους υπόπτους και τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες.

 

«Η διακίνηση ανθρώπων είναι ένα είδος σύγχρονου δουλεμπορίου. Η εκμετάλλευση συνιστά την καρδιά αυτού του αδικήματος», εξήγησε ο αστυνομικός διευθυντής Ρικ Μπάρναμ.

Οι «σκλάβοι» έπρεπε να πληρώνουν για το κατάλυμα για την τροφή τους και για τη μεταφορά τους στον χώρο εργασίας.

Κάποιες φορές οι «εργοδότες» τους δεν τους άφηναν παρά μόλις 50 δολάρια Καναδά για να περάσουν τον μήνα.

«Είναι αδιανόητο που συνέβαινε κάτι τέτοιο στην κοινότητά μας», σχολίασε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπάρι, Κίμπερλι Γκρίνγουντ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 250 αστυνομικοί, εντοπίστηκαν και απελευθερώθηκαν 43 Μεξικανοί. Ένα από τα θύματα είπε στην αστυνομία: «Χθες έπεσα να κοιμηθώ σκλάβος. Σήμερα, ξύπνησα ελεύθερος άνθρωπος».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM