Η Ιβάνκα Τραμπ και υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης θα παραστούν στην τελετή λήξης των Χειμερικών Ολυμπιακών

Η Ιβάνκα Τραμπ και υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης θα παραστούν στην τελετή λήξης των Χειμερικών Ολυμπιακών Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Η Ιβάνκα Τραμπ και ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός του βορειοκορεατικού στρατού θα παραστούν στην τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Πιοντσάν.

Έπειτα από δύο χρόνια κλιμακούμενης έντασης εξαιτίας του πυρηνικού και βαλλιστικού προγράμματος της Πιονγιάνγκ, και μετά τις απειλές μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ευνόησαν μια έντονη διπλωματική δραστηριότητα.

Για την τελετή έναρξης, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είχε στείλει την αδελφή του, την Κιμ Γιο-Γιονγκ, η οποία βρέθηκε λίγες σειρές μακριά από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ωστόσο δεν του μίλησε, όμως εκμεταλλεύθηκε την ιστορική της επίσκεψη στη Νότια Κορέα, την πρώτη που πραγματοποιεί μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα εδώ και δεκαετίες, για να προσκαλέσει τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε-Ιν στην Πιονγιάνγκ.

Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από την κόρη του Ιβάνκα να ηγηθεί της αμερικανικής αποστολής. Μάλιστα, θα συνοδεύεται από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα θα στείλει την Κυριακή μια οκταμελή αντιπροσωπεία υπό τον στρατηγό Κιμ Γιονγκ-Τσολ, υπεύθυνο για τις διακορεατικές σχέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης.

Ο Κιμ Γιονγκ-Τσολ φέρεται να ήταν κάποτε επικεφαλής του Γενικού Γραφείου Αναγνώρισης που διαχειρίζεται τις επιχειρήσεις κατασκοπείας της Βόρειας Κορέας και να ήταν αυτός που ζήτησε τον τορπιλισμό της νοτιοκορεατικής κορβέτας Cheonan το 2010 από τον οποίο σκοτώθηκαν 46 άνθρωποι. Την επίθεση αυτή εξαπέλυσε ένα βορειοκορεατικό υποβρύχιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας, κάτι που όμως η Πιονγιάνγκ διαψεύδει.

Η Ιβάνκα Τραμπ θα φτάσει την Παρασκευή το βράδυ στη Σεούλ και θα δειπνήσει στον Κυανό Οίκο με τον πρόεδρο Μουν, ο οποίος θα συναντηθεί και με τη βορειοκορεατική αποστολή. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεν είναι προγραμματισμένη καμία συνάντηση μεταξύ της Ιβάνκα και της βοριεοκορεατικής αποστολής.

Εξάλλου την Τρίτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερ είχε δηλώσει ότι ο Πενς ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τους Βορειοκορεάτες κατά την επίσκεψή του στη Νότια Κορέα, όμως η «σύντομη αυτή συνάντηση» ακυρώθηκε «την τελευταία στιγμή» από την Πιονγιάνγκ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM