Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου

Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ρωσία ανέλαβε δράση κατά του Twitter αλλά, όπως φαίνεται, στο πλαίσιο αυτής της κίνησης κατά λάθος «έριξε» κυβερνητικές ιστοσελίδες, ακόμη και εκείνη του Κρεμλίνου.

 

Την Τετάρτη η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ταχύτητα του Twitter, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι απέτυχε να αφαιρέσει απαγορευμένο περιεχόμενο. Μάλιστα, προειδοποίησε με ολικό μπλοκάρισμα, αν το Twitter δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Μόσχας.

 

Η κίνηση αφορά τον περιορισμό της ταχύτητας για τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο Twitter και δεν θα επηρεάσει τα γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

 

Όμως, την ώρα που έγινε η επιβράδυνση του Twitter, αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες «έπεσαν» ξαφνικά την Τετάρτη, μεταξύ άλλων του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης. Επίσης επηρεάστηκε η ίδια η Roskomnadzor και το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σχολιαστές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο άφησαν να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμερικανική κυβερνοεπίθεση. Τελικά η Μόσχα παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για εγχώριο πρόβλημα. Το απέδωσε σε δυσλειτουργία εντός της Rostelecom, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Σύμφωνα με τον Αντρέι Σολντάτοφ, Ρώσο ειδικό στα ζητήματα του διαδικτύου, το μπλοκάρισμα των κυβερνητικών ιστοσελίδων την Τετάρτη ήταν αποτέλεσμα εσωτερικού «μπερδέματος» που σχετίζεται με την επιβράδυνση του Twitter.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Roskomnadzor πειραματιζόταν με νέα τεχνολογία που επιτρέπει το μπλοκάρισμα της κοινοποίησης βίντεο από περιοχή σε περιοχή. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους Αμερικανούς. Ο Πούτιν έκανε τρεις δηλώσεις σε τρεις ημέρες. Απαιτεί μεγαλύτερους περιορισμούς. Φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να δράσουν», ανέφερε ο Σολντάτοφ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

Διεθνή / «Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

«Σε δύο εβδομάδες, θα μείνουμε χωρίς τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσει το νοσοκομείο τη λειτουργία του», σχολίασε η Μιριάνα Σπόλιαριτς
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Ο τουριστικός κλάδος «επηρεάζεται σημαντικά από το γενικό μακροοικονομικό κλίμα, την αγοραστική δύναμη και τη συναλλαγματική ισοτιμία», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Τουρισμού
LIFO NEWSROOM
«Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Διεθνή / «Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να χρησιμοποιούν dating apps έχουν οι δράστες παιδικής κακοποίησης, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδεικνύει τα τεχνολογικά κενά στην προστασία των ανηλίκων
LIFO NEWSROOM