Η Ρωσία μετά τις διαδηλώσεις λέει στην Google να μην διαφημίζει «παράνομα» γεγονότα

Η Ρωσία μετά τις διαδηλώσεις λέει στην Google να μην διαφημίζει «παράνομα» γεγονότα Facebook Twitter
EPA
0

Η κρατική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, Roscomnadzor, ανακοίνωσε πως ζήτησε από την Google να σταματήσει να διαφημίζει «παράνομα μαζικά γεγονότα» στο YouTube.

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι πραγματοποίησαν το Σάββατο, τη μεγαλύτερη, σύμφωνα με παρατηρητές, πολιτική διαμαρτυρία που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, αψηφώντας την καταστολή για να ζητήσουν ελεύθερες εκλογές για τον δήμο της Μόσχας. Πολλά κανάλια του YouTube μετέδωσαν ζωντανά τις διαδηλώσεις.

Η Roscomnadzor ανακοίνωσε την Κυριακή, πως μερικές οντότητες αγοράζουν διαφημιστικά εργαλεία από το YouTube, όπως Push Notifications (σ.σ.: πληροφοριακά μηνύματα που παραδίδονται στους χρήστες μιας εφαρμογής ακόμα κι αν δεν την χρησιμοποιούν εκείνη τη στιγμή), για να διαδώσουν πληροφορίες σχετικά με παράνομες μαζικές διαμαρτυρίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οντότητες που έχουν στόχο να διαταράξουν τις εκλογές.

Πρόσθεσε πως η Ρωσία θα το θεωρήσει επέμβαση στην κυριαρχία της, εχθρική επιρροή και παρεμπόδιση δημοκρατικών εκλογών, αν η Google δεν ανταποκριθεί στο αίτημα.

Αν η εταιρεία δεν λάβει μέτρα για να εμποδίσει τη διαφήμιση γεγονότων στις πλατφόρμες της, η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να απαντήσει αναλόγως, ανακοίνωσε η Roscomnadzor, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της Google στη Ρωσία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM