Η σημαία υπερηφάνειας των τρανς στην ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής

Η σημαία των τρανς στην ψηλότερη κορυφή της Ανταρκτικής Facebook Twitter
Instagram
0

Ησημαία υπερηφάνειας της τρανς κοινότητας τοποθετήθηκε στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ανταρκτικής, Vinson Massif, από την τρανς ορειβάτισσα Erin Parisi.

Αφιερώνοντας το επίτευγμά της στην «ανθεκτικότητα της τρανς κοινότητας» που «με αγκάλιασε όταν δεν είχα ελπίδα» όπως λέει χαρακτηριστικά, η Parisi είπε ότι τα τρανς άτομα της έδειξαν ότι «είναι καλύτερο να είσαι ορατός και ελεύθερος, παρά να ζεις σε αυτοεξορία. Το στίγμα μαραίνεται όταν ενστερνιζόμαστε εμφανώς την αλήθεια μας».

Η Parisi στην ανάρτησή της στο Instagram, όπου ποζάρει με την σημαία ανέφερε ακόμα ότι «Μας έχουν καταπιέσει, συχνά μας έχουν χτυπήσει, και αντιμετωπίζουμε κάθε είδους ψυχρότητα στη ζωή μας. Η ανθεκτικότητά μας μάς κρατά ώστε να ανεβαίνουμε στην κορυφή».

Η Parisi έφτασε στην κορυφή των 4.892 μέτρων του Vinson Massif στις 26 Δεκεμβρίου αφού ξεκίνησε για την Ανταρκτική στις 18 του ίδιου μήνα.

Η επίτευξη της κατάκτησης του υψηλότερου σημείου στην Ανταρκτική είναι μέρος της μακρόχρονης προσπάθειας της Parisi να γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα ολοκληρώσει ανάβαση στις «Επτά Κορυφές», μια ορειβατική πρόκληση για να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σημείο καθεμιάς από τις επτά ηπείρους του πλανήτη.

Ο ορεινός όγκος Vinson της Ανταρκτικής ήταν η πέμπτη από τις επτά κορυφές που κατακτά και απομένουν άλλες δύο, το Όρος Ντενάλι, στην Αλάσκα, και το Έβερεστ, η ψηλότερη κορυφή στον κόσμο.

Μιλώντας στο PinkNews τον Ιούλιο του 2020, όταν είχε φτάσει σε τέσσερις από τις επτά κορυφές, η Parisi είχε πει πως όταν κοιτάζει το Έβερεστ, το βλέπει σαν τον δικό της τρόπο για να δείξει την ανθεκτικότητα, την αντοχή και την δύναμή των τρανς ατόμων.

Περιέγραψε επίσης την αναρρίχηση στο όρος Elbrus της Ρωσίας τον Ιούνιο του 2018. Όπως είπε, εκεί δεν μπόρεσε να κυματίσει την σημαία της καθώς στη χώρα θεωρείται προπαγάνδα κατά του θεσμού της οικογένειας και η Erin ήξερε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει δύο εβδομάδες σε ρωσική φυλακή. 

Ωστόσο σχημάτισε με τα χέρια της το γράμμα «Τ» φτάνοντας στην κορυφή.

«Αυτό το Τ είναι ένα είδος μικρής εξέγερσής από μέρους μου. Όπως, ξέρετε, είμαι τρανς και βρίσκομαι στην κορυφή αυτού του βουνού, του ψηλότερου σημείου στην Ευρώπη, και αυτό που βλέπεται είναι αυτό που είμαι εγώ».

Εκτός από την κορυφή του Vinson Massif το 2021, η Parisi έχει ανέβει στην Aconcagua της Αργεντινής το 2019, στο όρος Elbrus της Ρωσίας (2018), στο Κιλιμάντζαρο της Ταναζάνιας, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου του ίδιου χρόνου και στο όρος Kosciuszko της Αυστραλίας, επίσης το 2018.

Σε κάθε ανάβασή της έχει μαζί της τη ροζ, λευκή και μπλε σημαία που σχεδιάστηκε από την τρανς βετεράνα του Ναυτικού Monica Helms.

Με πληροφορίες του Pink News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Έχω δεχτεί παρενόχληση σε γυρίσματα - Με είπαν «σκύλα» όταν παραπονέθηκα

Διεθνή / Κέιτ Μπέκινσεϊλ: Έχω δεχτεί παρενόχληση σε γυρίσματα - Με είπαν «σκύλα» όταν παραπονέθηκα

Με περιφρονούσαν, με υποτιμούσαν και όταν είπα πως παρενοχλήθηκα σεξουαλικά, μου είπαν ότι «δεν συνέβη» - Κατέβασε το βίντεο από τον λογαριασμό της έκτοτε η Βρετανίδα ηθοποιός
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι μηνύει τους New York Times για «λίβελο» και ζητά 250 εκατ. δολάρια

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι μηνύει τους New York Times για «λίβελο» και ζητά 250 εκατ. δολάρια

Χρησιμοποιήσατε μόνο αποσπάσματα και παραποιήσατε τα λόγια μου, λέει ο ηθοποιός για τις συνομιλίες του που αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση με τη Μπλέικ Λάιβλι - Τι απαντά η εφημερίδα
LIFO NEWSROOM