ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από καραμπόλα 71 οχημάτων λόγω καταιγίδας σκόνης

ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από καραμπόλα 71 οχημάτων λόγω καταιγίδας σκόνης Facebook Twitter
Το σημείο του δυστυχήματος / Φωτ: Kansas Highway Patrol
0

Στο Κάνσας των ΗΠΑ τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από 70 οχήματα που βρέθηκαν σε καταιγίδα σκόνης.

Οι αυτοκινητιστές στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο I-70 κοντά στο Goodland, στο Κάνσας, πέρασαν μέσα από μία ξαφνική καταιγίδα σκόνης που περιόρισε σημαντικά την ορατότητα τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς καθυστέρησαν να φρενάρουν και συγκρούστηκαν με άλλα οχήματα, την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν ορισμένους οδηγούς από τα αυτοκίνητά τους.

ΗΠΑ: Οκτώ νεκροί από καραμπόλα 71 οχημάτων λόγω καταιγίδας σκόνης Facebook Twitter
Το σημείο του δυστυχήματος / Φωτ: Kansas Highway Patrol

Από την προκαταρκτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενεπλάκησαν 71 οχήματα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Τροχαίας του Κάνσας, Έιπριλ ΜακΚόλουμ.

Ο Τζέρεμι Μάρτιν, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς από μακριά πόσο πυκνή είναι η σκόνη, οπότε οι οδηγοί δεν αντιλήφθηκαν πόσο χαμηλή θα ήταν η ορατότητα μέχρι που πέρασαν μέσα από αυτή.

«Ήταν δύσκολο ακόμη και να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά έξω, επειδή υπήρχε τόση σκόνη στον αέρα», πρόσθεσε.

«Μηδενική ορατότητα»

Παρόμοιες συνθήκες επικρατούσαν και στο ανατολικό Κολοράντο, γεγονός που ώθησε τις αρχές να προειδοποιήσουν τους οδηγούς ότι υπάρχει «μηδενική ορατότητα» λόγω των «ισχυρών ανέμων και της σκόνης».

Ο Τζέρι Μπέρκχαρτ, επικεφαλής των υπηρεσιών πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης στην πόλη Λαμάρ του Κολοράντο, είπε απλώς ότι «δεν μπορούσες να δεις».

«Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βγείτε μακριά από το δρόμο σε ένα πάρκινγκ ή κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Η εκτυφλωτική σκόνη ανάγκασε επίσης το Νέο Μεξικό να κλείσει τον αυτοκινητόδρομο I-25 στα σύνορα με το Κολοράντο.

Ο Ντάνιελ Τονγκ, αναπληρωτής καθηγητής ατμοσφαιρικής χημείας στο Πανεπιστήμιο George Mason, δήλωσε ότι οι καταιγίδες σκόνης επικαλύπτουν τους δρόμους με λεπτά σωματίδια που επιβραδύνουν το φρενάρισμα.

Αυτό το είδος του φαινομένου είναι αρκετά συχνό και διαδεδομένο σε όλες τις ΗΠΑ, είπε, ώστε να δικαιολογείται η συμπερίληψή του στις εξετάσεις οδήγησης.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM