Ιράν: Στους 44 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων

Ιράν: Στους 44 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter
0

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 103 τραυματίστηκαν όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με ένα άλλο τρένο σε έναν σταθμό που βρίσκεται σε απόσταση 250 χιλιομέτρων ανατολικά της πρωτεύουσας του Ιράν, Τεχεράνης, μετέδωσαν κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

«Κοιμόμουν όταν συνέβη το δυστύχημα. Νόμιζα ότι επρόκειτο για βομβαρδισμό… Όταν άνοιξα τα μάτια μου, υπήρχε παντού αίμα» δήλωσε ένας τραυματίας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

 

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας έκανε γνωστό μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Tasnim ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ολοκληρωθεί και ότι ο τελικός απολογισμός ανέρχεται σε 44 νεκρούς. Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που συνέβη στην επαρχία Σεμνάν στη βόρεια Ινδία συνεχίζονται.

 

Ο επαρχιακός κυβερνήτης του Σεμνάν Μοχαμάντ Ρέζα Καμπάζ είπε στην ιρανική τηλεόραση ότι φαίνεται πως ένα τρένο που εισερχόταν στον σταθμό Χαφτ-Καν στα περίχωρα του Σαχρούντ έπεσε πάνω σε ένα άλλο το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης.

 

«Η αρχική έρευνα καταδεικνύει ότι μια μηχανική βλάβη, που πιθανόν προκλήθηκε από τον παγωμένο καιρό, ανάγκασε την ταχεία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ταμπρίζ και Μασχάντ, να σταματήσει (στο Χαφτ- Καν)» εξήγησε ο Καμπάζ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM