Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη Νέα Υόρκη

Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη
0

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, κήρυξε πριν από λίγο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς ο δήμαρχος έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει νέες εξουσίες και ενώ ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 95 στην πόλη.

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν πολύ, πολύ λυπηρές», είπε σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε πως πολλά άλλαξαν από χθες το πρωί. «Είναι οδυνηρό, αλλά πρέπει να γίνει», πρόσθεσε ο  Μπιλ ντε Μπλάζιο που δεν εξέδωσε αμέσως νέους κανονισμούς, αλλά δήλωσε ότι υποστηρίζει ανακοίνωση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, νωρίτερα σήμερα με την οποία απαγορεύονται συναθροίσεις περισσότερων από 500 ανθρώπων στην πολιτεία.

Η απόφαση του κυβερνήτη περιλαμβάνει και το να κλείσουν και τα 41 θέατρα στο Μπρόντγουεϊ, έναν βασικό οικονομικό κινητήρα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Νέα Υόρκη. Η αναστολή θα έχει διάρκεια για τουλάχιστον ένα μήνα και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, γράφει το Bloomberg. H κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει δικαιοδοσία για άμεση εφαρμογή περιορισμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, περιορισμούς τιμών ή ακόμη και απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αναμένουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους, επειδή υπάρχει ένα πρότυπο έκτακτης πληροφόρησης που έρχεται σε καθημερινή βάση και που θα αναγκάσει τους αξιωματούχους της πόλης να λαμβάνουν σκληρές νέες αποφάσεις κάθε μέρα. Σύμφωνα με το CNBC δήλωσε ότι η πλήρης καραντίνα της πόλης, δηλαδή μια κατάσταση παρόμοια με τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα για την εξάλειψη της πανδημίας εκεί, «θα υποβαθμίσει τη ζωή των ανθρώπων και είναι μη ρεαλιστική».

Ο Ντε Μπάσιο δεσμεύθηκε πως θα παλέψει  να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά λέγοντας πως «τα παιδιά χρειάζονται γεύματα και οι γονείς χρειάζονται ένα μέρος για να τα αφήνουν».

Oι προβλέψεις για την αμερικανική μητρόπολη είναι δυσοίωνες καθώς στον ξένο Τύπο αναφέρεται πως υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, τα κρούσματα θα είναι πάνω από 1.000. «Οι εξελίξεις είναι πολύ γρήγορες. Λαμβάνουμε υπερβολικά νέες πληροφορίες για όσα αλλάζουν κάθε ώρα. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση» ανέφερε κατά την ανακοίνωσή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM