Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Έβερεστ - Ρεκόρ από ορειβάτες που έφτασαν φέτος στην κορυφή

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο Έβερεστ - Ρεκόρ από ορειβάτες που έφτασαν φέτος στην κορυφή Facebook Twitter
0

Συνολικά 885 ορειβάτες κατάφεραν να φθάσουν στην κορυφή του Έβερεστ το 2019, έπειτα από μια τουριστική σεζόν που σηματοδοτήθηκε από κυκλοφοριακή συμφόρηση και τον θάνατο 11 ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο αριθμός αυτός υπερβαίνει το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 807 ανθρώπους.

Ακολουθώντας τη διαδρομή του Νεπάλ, που είναι η πλέον πολυσύχναστη, 644 άνθρωποι κατέκτησαν τη «στέγη» του κόσμου, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων, ήτοι 81 περισσότεροι σε σύγκριση με το 2018, ανακοίνωσαν οι αρχές του Νεπάλ.

Την κινεζική πλευρά διέσχισαν 241 άνθρωποι, ήτοι τρεις λιγότεροι σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η φετινή ανοιξιάτικη σεζόν είναι η φονικότερη στο Έβερεστ από το 2015, όταν ένας ισχυρός σεισμός προκάλεσε χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι στον καταυλισμό βάσης. Κατά μέσο όρο, 5 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο Έβερεστ.

Φέτος, επίσης, στη «ζώνη του θανάτου», οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες προκάλεσαν εντυπωσιακά μποτιλιαρίσματα, με τις εικόνες αυτές να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM