Ν. Ζηλανδία: Η Άρντερν προτείνει 4ήμερη εργασία για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό

Ν. Ζηλανδία: Η Άρντερν προτείνει 4ήμερη εργασία για την ανάκαμψη από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Τζασίντα Άρντερν πρότεινε στους εργαζόμενους στη Ν. Ζηλανδία να σκεφτούν την 4ήμερη εργασία, ως μία από τις επιλογές που θα μπορούσε να τονώσει τον εγχώριο τουρισμό, μετά τον κορωνοϊό.

Σε Facebook live που έκανε η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας, ανέφερε ότι έχει ακούσει κάποιους να προτείνουν από λιγότερες ημέρες εργασίας μέχρι περισσότερες αργίες, ως ιδέες για την τόνωση της οικονομίας και προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς τα σύνορα παραμένουν κλειστά για την άφιξη ξένων.

«Ακούω πολλούς να προτείνουν ότι θα έπρεπε να έχουμε 4ήμερη εργασία. Ουσιαστικά, αυτό είναι ανάμεσα στον εργοδότη και τους εργαζόμενους. Αλλά μάθαμε τόσα πολλά με τον κορωνοϊό και την ευελιξία των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι και την παραγωγικότητα που μπορεί να προκύψει αυτό», είπε η Άρντερν.

 

«Πραγματικά θα ενθάρρυνα τον κόσμο να το σκεφτεί, αν είναι σε θέση να το κάνουν κι αν θα μπορούσε να λειτουργήσει στη δική τους δουλειά, γιατί σίγουρα αυτό θα βοηθούσε τον τουρισμό σε όλη τη χώρα», ανέφερε ακόμη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Έχοντας ανακοινώσει την εξάλειψη του κορωνοϊού, την προηγούμενη εβδομάδα η Νέα Ζηλανδία ήρε τα περισσότερα μέτρα περιορισμού που είχαν επιβληθεί, άνοιξαν καταστήματα και σχολεία ενώ επετράπη στους πολίτες να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα. Η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 8%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ, ενώ η ανεργία μπορεί να ξεπεράσει το 15% και να εκτοξευθεί ακόμη και στο 30%.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM