Νάπολη: Επτά οικογένειες έκαναν αίτηση υιοθεσίας αλλά αρνήθηκαν όταν τους προτάθηκε κοριτσάκι με σύνδρομο Down

Νάπολη: Επτά οικογένειες έκαναν αίτηση υιοθεσίας αλλά αρνήθηκαν όταν τους προτάθηκε κοριτσάκι με σύνδρομο Down Facebook Twitter
11

Θόρυβο και συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση ότι επτά ζευγάρια που ζουν στη Νάπολη αρνήθηκαν να υιοθετήσουν ένα νεογέννητο κοριτσάκι με σύνδρομο Down. Το κοριτσάκι εγκαταλείφθηκε στο νοσοκομείο από τη φυσική του μητέρα και οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν αμέσως τις διαδικασίες για να μπορέσει να υιοθετηθεί.

 

Και τα επτά ζευγάρια που ρωτήθηκαν, όμως (και τα οποία είχαν κάνει αίτηση για να μπορέσουν να υιοθετήσουν παιδί), μόλις πληροφορήθηκαν ότι το νεογέννητο έχει σύνδρομο Down, έκαναν γνωστό ότι δεν είναι διατεθειμένα να το υποδεχθούν στην οικογένειά τους. Τελικά, μπόρεσε να βρεθεί μια λύση χάρη σε έναν ανύπαντρο άνδρα, ο οποίος είχε κάνει αίτηση, λέγοντας ότι επιθυμεί να υιοθετήσει παιδί, «χωρίς να θέτει κανέναν απολύτως όρο».

 

Ξεκίνησε η φάση της προσωρινής ανάθεσης, και αν όλα πάνε καλά, το κοριτσάκι και ο νέος της μπαμπάς θα μπορέσουν να μοιραστούν τις χαρές και λύπες της ζωής. Η λύση αυτή επελέγη, παρά το ότι η ιταλική νομοθεσία περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα υιοθεσίας για ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες. Οι αρμόδιοι δικαστές, όμως, από τη μια εξεπλάγησαν από την αντίδραση των επτά ζευγαριών, και από την άλλη θεώρησαν, φυσικά, ότι η κύρια προτεραιότητα ήταν να βρεθεί μια νέα οικογένεια για το μικρό κοριτσάκι από τη Νάπολη, ώστε να μην μεγαλώσει σε ίδρυμα.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εκτιμώ πάρα πολύ τον άντρα που υιοθέτησε το παιδί, σέβομαι όμως και τα ζευγάρια που αρνήθηκαν. Τουλάχιστον είχαν την ωριμότητα να παρασχεθούν ότι δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του παιδιού. Η υιοθεσία είναι διαδικασία κατά την οποία επιλέγονται οι κατάλληλοι γονείς για ένα παιδί και όχι το αντίστροφο. Αν οι γονείς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μία κατάσταση θα υποφέρει όλη η οικογένεια. Τα καλύτερα εύχομαι στο παιδί. Ο κόσμος είναι σκληρός αλλά θα έχει τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα του να το στηρίζει.
Ανύπανδρος είναι αυτός που δεν έχει άνδρα-σύζυγο, οπότε είναι μάλλον βέβαιο ότι αυτό σημαίνει.Αν ήθελε να πει ότι δεν έχει γυναίκα-σύζυγο, θα έγραφε ανύμφευτος.Μπορούσε να γράψει απλά "εργένη" και να τελειώνει η ιστορία, για να μην ζορίζουμε την φαντασία μας μερικοί-μερικοί.
Το ανύπανδρος, πλέον, είναι συνώνυμο του άγαμος και ανύμφευτος (*) και, προσωπικά, το ακούω, στην καθομιλουμένη, πολύ περισσότερο από το "ανύμφευτος" (μιλώντας για straight, εννοείται.(*) http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%B1%CE%BD%CF%8D%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82&sin=allΕπίσης το "ανύπανδρος", ως λέξη, είναι συγκεκριμένη επιλογή του ατόμου που μεταφράζει/ γράφει την είδηση στην ελληνική, π.χ. στα ιταλικά άρθρα -απ' όπου, σύμφωνα με την λογική, προέρχεται και η είδηση- και με μία πρόχειρη αναζήτηση ο κύριος προσφωνείται ως “single”. (βλ. http://corrieredelmezzogiorno.corriere.it/napoli/cronaca/17_ottobre_04/napoli-sette-coppie-dicono-no-all-adozione-bimba-down-affidata-un-single-5e9233fe-a8cd-11e7-bdcf-b5d5c7c39e9c.shtml).
Haif, το ανυμφευτος έχει επι της ουσίας καταργήθει αφου η δημοσια κατασταση είναι εγγαμος/αγαμος και όχι το παλαιο παντρεμενη/νυμφευμενος, ακομα και στην καθημερινη γλώσσα το νυμφευμενος(πηρε νυφη) εγινε παντρεμενος(το δ γίνεται ντ για γλωσσολογικους λογους που δεν κατεχω), φιλολογικα εχεις δικιο.Τελος παντων πουθενα δεν αναφερεται η σεξουαλικότητα του ανδρος και καθενας υποθετει αυθαιρετα είτε φοβους είτε ποθους.Να του ζήσει το παιδακι.
Χωρις καποια διαθεση κριτικης εχω αληθεια την απορια, γιατι ενας μονος αντρας θεωρειται καταλληλος για να μεγαλωσει ενα παιδι με συνδρομο Down ενω αν θα ηθελε να υιοθετησει ενα "φυσιολογικο" παιδι θα συναντουσε χιλια εμποδια? Οπως και μια μονη γυναικα βεβαια. Δινουν προτεραιοτητα σε παιδια με καποιες ιδιαιτεροτητες ωστε να βρουν ενα κανονικο σπιτι πιο γρηγορα? Χιλια μπραβο παντως σ αυτο τον αντρα, εγω δεν ξερω αν θα ειχα το κουραγιο.
Ορθότατη παρατήρηση. Ας το θέσουμε ωμά: Tο "καλό" το πράγμα, δηλαδή άτομα σε βρεφική ηλικία, υγιή, χωρίς καμία δέσμευση που να προέρχεται από τους γεννήτορες τους, όμοιας "φυλής" και χώρας, είναι αυτά που έχουν και την μεγαλύτερη ζήτηση. Και το "καλό" το πράγμα -το οποίο, σημειωτέον, υπάρχει σε περιορισμένους αριθμούς- θα το "σπρώξουν" στα άτομα που θεωρούν -κατά τα δικά τους κριτήρια πάντοτε- ότι είναι τα πιο ιδανικά γι' αυτό (βλ. ετερόφυλα ζεύγη, με αξιοπρεπή οικονομικά κ.λπ.).…Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά παιδάκια σε μεγαλύτερη ηλικία, παιδάκια με προβλήματα υγείας, παιδάκια με ψυχικά και συμπεριφοριακά προβλήματα κ.λπ., οπότε εκεί η ζήτηση πέφτει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα τα ιδρύματα να "αναγκάζονται" να δώσουν κάποια από αυτά και στους candidates, που δεν θα ήταν η πρώτη ή ακόμη και η δεύτερή τους επιλογή. Και, πράγματι, δημιουργείται το "παράδοξο" που θέλει τις πιο δύσκολες περιπτώσεις (από κάθε πιθανή άποψη)να «καταλήγουν» σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν θεωρούνται κατάλληλοι για τα πιο «εύκολα»...Θυμάμαι, κάποια χρόνια πριν, έβλεπα ένα βίντεο με ένα ζεύγος (από την Ιβηρική, αν δεν απατώμαι) ομοφύλων ανδρών που είχαν τεκνοθετήσει ένα κοριτσάκι με σύνδρομο down και αφού πέρασε κάποιος καιρός (και αποδεικνύονταν άριστοι γονείς) μπόρεσαν να τεκνοθετήσουν κι ένα αγοράκι, χωρίς κάποιο θέμα υγείας. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το βίντεο αυτή τη στιγμή, αλλά θα ήθελα να προωθήσω 2 όμορφες εικόνες των βρετανών Garry και του Kyle Ratcliffe, με τα 4 τους παιδιά, εκ των οποίων ο Haydn έχει εγκεφαλική παράλυση και είναι τυφλός από το ένα μάτι, η Bella έχει σύνδρομο down, ο Curtis έχει εγκεφαλική παράλυση, τυφλότητα και είναι επιληπτικός , ενώ η Phoebe δεν είναι ΑμεΑ μεν, αλλά υποφέρει από σύνδρομο μετατραυματικού στρες (PTSD) και νυχτερινούς τρόμους , από την παραμέληση/ εγκατάλειψη.http://adaliarose.com/wp-content/uploads/2017/06/92.jpghttps://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2017/06/nintchdbpict000330709304.jpg?strip=all&w=808_________________________Κλείνοντας …δεν θεωρώ ότι η όποια μομφή, που διακρίνεται στο κείμενο, αφορά στους –και καλά- εγωιστές ζευγαρωμένους (ετεροφυλόφιλους), που δεν δέχτηκαν να τεκνοθετήσουν το παιδάκι με το σύνδρομο down, θα ήταν απολύτως παιδαριώδες. Αποτελεί, ίσως, μία έμμεση μομφή στην αντίληψή μας περί των υποτιθέμενων απαραίτητων «συστατικών», που μπορούν να φτιάξουν μία *καλή* οικογένεια.
Απιστευτοι και οι μεν και οι δε. Δεν εχω λογια, για την αγαπη και το κουραγιο τους. Η εκκλησια τα βλεπει αυτα που θεωρει οτι τα ομοφυλα ζευγαρια θα μεγαλωσουν τον Αντιχριστο? (Ασχετο με το θεμα αλλα παντα με εκνευριζει!)
Γιατί εξεπλάγησαν; Είναι βολικο εξω απο τον χορο να κανουμε τους θαραλεους, αλλα μην ξεχνάμε ότι δεν κανουμε ουρες εξω απο την προνοια για να υιοθετησουμε παιδια με ιατρικα προβληματα. Αναμενόμενη ανθρωπινη αντιδραση είναι, είναι τρομακτικο ως ευθυνη να μεγαλώσεις παιδι με ιατρικα προβληματα και δεν είναι όλοι φτιαγμενοι για τετοιες ευθυνες.Μπραβο στον ανυπαντρο αντρα χωρις ομως να κατακρινουμε τις οικογενειες.
"Eξεπλάγησαν από την αντίδραση των επτά ζευγαριών"; Really?Όταν αποφασίσεις να γίνεις θετός γονιός, έχεις πάρει μια τεράστια απόφαση: θα τα καταφέρω; έχω τις φυσικές αντοχές (πλέον); έχω τις οικονομικές δυνατότητες; Πολλές αποφάσεις είναι οριακές. Το να αφορά η διαδικασία υιοθέτησης ένα παιδί με σύνδρομο Down, δυστυχώς, ανεβάζει το πήχη στις απαιτήσεις. Για πολλά ζευγάρια μπορεί, απλά, να είναι πέρα από τις δυνατότητές τους. Σκληρό, άδικο αλλά πραγματικό. Ένα εκατομμύριο μπράβο στον ανύπαντρο άνδρα.