Ναυάγιο στη Σμύρνη: Εντοπίστηκαν νεκροί δύο μετανάστες

Ναυάγιο στη Σμύρνη: Εντοπίστηκαν νεκροί δύο μετανάστες Facebook Twitter
EPA
0

Δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ ένας διασώθηκε, μετά το ναυάγιο του πλεούμενου ανοιχτά της Σμύρνης, αναφέρει σε νεώτερη ανακοίνωσή της η τουρκική ακτοφυλακή.

Εξακολουθούν να αγνοούνται 10 άνθρωποι. 

Στις 06:19 τοπική ώρα (05:19 ώρα Ελλάδος), δύο μετανάστες που έφτασαν κολυμπώντας στην παραλιακή πόλη Ντικιλί δήλωσαν ότι περίπου 10 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο επέβαιναν.

Ένας μετανάστης διασώθηκε, αλλά ένας ενήλικας και ένα παιδί βρέθηκαν νεκροί, διευκρίνισε η ακτοφυλακή στη δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρχές, συνολικά 15 άνθρωποι επέβαιναν στο πλεούμενο, 14 Αφγανοί και 1 Ιρανός. Οι έρευνες συνεχίζονται ως εκ τούτου για τον εντοπισμό 10 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά.

Εξάλλου 73 μετανάστες, ιρακινής, ιρανικής, αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Την ίδια ώρα 21 μετανάστες, μεταξύ των οποίων Σύροι, Παλαιστίνιοι και Σομαλοί, συνελήφθησαν στη Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από την Τουρκία με ένα πλεούμενο, πρόσθεσε το Anadolu.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως Σύρους. Πρόκειται επίσης για μια χώρα διέλευσης για τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM