Νότια Κορέα: Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους σταμάτησαν την καταγραφή 4 λεπτά πριν την συντριβή

Νότια Κορέα: Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους σταμάτησαν την καταγραφή 4 λεπτά πριν την συντριβή Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που συνετρίβη στις 29 Δεκεμβρίου στη Νότια Κορέα, σταμάτησαν την καταγραφή τέσσερα λεπτά πριν την συντριβή.

Τα «μαύρα κουτιά» ενός αεροσκάφους αποτελούν τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης και τον αποτυπωτή των συνομιλιών στο πιλοτήριο. Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους της Jeju Air που συνετρίβη στις 29 Δεκεμβρίου στο αεροδρόμιο της πόλης Μουάν, είχαν σταματήσει την καταγραφή, τέσσερα λεπτά προτού το αεροπλάνο συντριβεί.

Νότια Κορέα: Τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους σταμάτησαν την καταγραφή 4 λεπτά πριν την συντριβή Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Κορέας, εντείνοντας το μυστήριο σχετικά με το τι συνέβη στο συγκεκριμένο αεροπλάνο.

Στις ΗΠΑ το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά»

Το ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους που συνετρίβη στη Νότια Κορέα έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ, όπου θα επιχειρηθεί η «αποκρυπτογράφησή» του.

Λόγω των ζημιών που έχει υποστεί η συσκευή, είναι αδύνατη η εξαγωγή δεδομένων από τους ειδικούς στη Νότια Κορέα κι έτσι η προσπάθεια αυτή θα γίνει στις ΗΠΑ. Από το άλλο «μαύρο κουτί» του Boeing 737-800 που συνετρίβη πριν από τρεις ημέρες στη Μουάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 179 από τους 181 επιβαίνοντες, έχουν ήδη ανακτηθεί οι πληροφορίες.

Το «μαύρο κουτί» που εστάλη στις ΗΠΑ είναι ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Τζου Τζονγκ-γουάν, «έχει υποστεί ζημιές και αποφασίσθηκε σήμερα να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για ανάλυση σε συνεργασία» με τους Αμερικανούς ερευνητές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νότια Κορέα: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της Jeju Air και στο αεροδρόμιο όπου έγινε η συντριβή

Διεθνή / Συντριβή στη Νότια Κορέα: Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Jeju Air και στο αεροδρόμιο

Οι ερευνητές αναμένεται να κατασχέσουν έγγραφα και στοιχεία που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση του αεροσκάφους, καθώς και με τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Διεθνή / Συγκέντρωση του Μπέρνι Σάντερς στο Λος Άντζελες με χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Τραμπ

Ο Σάντερς, που ψηφίζει με τους Δημοκρατικούς αλλά παραμένει ανεξάρτητος, δίνει στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού κόμματος μια φωνή σε μια εποχή όπου κυριαρχεί η πολιτική ρευστότητα
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Διεθνή / Γιατί οι Φινλανδοί νιώθουν τόσο καλά με τη ζωή τους – Η νέα κατάταξη με τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου

Η Φινλανδία και οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες συγκαταλέγονται σταθερά μεταξύ των πιο ασφαλών, προοδευτικών και κοινωνικά σταθερών κρατών του πλανήτη
LIFO NEWSROOM