O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο

O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο Facebook Twitter
2
O Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου με πυροβόλο Facebook Twitter

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η επιλογή μιας μεγάλης βιομηχανίας κατασκευής και εμπορίας όπλων να επιλέξει την παραπάνω εικόνα για τη διαφημιστική της καμπάνια. Η εταιρεία Armalite με έδρα το Ιλνόις των Η.Π.Α. παρουσίασε το αριστουργηματικό γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου να φέρει ένα πυροβόλο όπλο AR-50A1 αξίας $3000 και πρόσθεσε σαν σλόγκαν ότι τα προϊόντα της είναι έργα Τέχνης.

Η εικόνα του Δαυίδ με το όπλο είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εξέφρασε την διαφωνία του για το κόνσεπτ και ζητά να αποσυρθεί η διαφήμιση. Ο υπουργός εξωτερικών Ντάριο Φραντσεσκάνι δήλωσε πως το θέμα που σχεδίασε το διαφημιστικό τμήμα της εταιρείας είναι προσβλητικό αλλά και παράνομο μιας και η χρήση εικόνων του γλυπτού απαιτεί άδεια από την Ιταλική κυβέρνηση η οποία και διατηρεί και τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Φραντσεσκάνι διεμήνυσε μέσω twitter πως έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για την απαγόρευσή της καμπάνιας. Ένσταση υπήρξε και από τον διευθυντή της Galleria dell'Accademia στην Φλωρεντία όπου και εκτίθεται το έργο, ο οποίος δήλωσε πως εκτός από κακόγουστο είναι και παράνομο να αλλοιώνεις την εικόνα του γλυπτού για διαφημιστικούς λόγους.

Η εταιρεία είχε πάντως και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει αντίστοιχο διαφημιστικό κόνσεπτ με όπλο κρεμασμένο σας έκθεμα σε μουσείο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οργή και αντιδράσεις θα έπρεπε να προκαλεί παντού το οτι έμποροι όπλων μπορούν να διαφημίζουν το "προϊόν"τους.και όχι πως το διαφημίζουν. Πόσο μ@λ@κ@ς μπορεί να είναι κάποιος που θα δώσει 3 χιλιάρικα για αυτή την στρατοκαυλη καραμουζα?
Πιστεψέ με, δυστυχώς είναι πολλοί αυτόι οι μ@λ@κ@ς, όπως σωστά τους χαρατηριζεις...Πριν κάποιο καιθρό ο ΣΚΑΪ ποαρουσίαζε μία εκπομπή (ήταν μάλιστα σε επεισόδια), η οποία παρουσιάζε ένα Αμερικάνικο κατάστημα όπλων και τους πελάτες του. Οι άνθρωποι είναι α-ρ-ρ-ω-σ-τ-ο-ι!!!...