Ο Ερντογάν απειλεί τις Βρυξέλλες με δημοψήφισμα

Ο Ερντογάν απειλεί τις Βρυξέλλες με δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι προσπαθούν να ωθήσουν την Άγκυρα να εγκαταλείψει την ενταξιακή διαδικασία.

«Η ΕΕ επιδιώκει να μας υποχρεώσει να αποσυρθούμε απ' αυτή τη διαδικασία (της ένταξης). Αν δεν μας θέλουν, ας το κάνουν ξεκάθαρα γνωστό, ας πάρουν την απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hurriyet».

«Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη. Αν χρειαστεί, αργότερα, μπορεί να συμβουλευτούμε κι εμείς τον λαό μας», δήλωσε.

Επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα της Βρετανίας με το Brexit, ο Ερντογάν πρόσθεσε: «Κι εμείς μπορούμε να ρωτήσουμε τον λαό μας».

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ οι σχέσεις ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία έχουν ενταθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει διώξεις, η έκταση των οποίων έχει προκαλέσει ανησυχία και επικρίσεις από τους δυτικούς εταίρους της Τουρκίας. Εκτός από τους ύποπτους για συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι διώξεις έχουν επίσης στόχο τις τελευταίες εβδομάδες τη φιλοκουρδική αντιπολίτευση και δημοσιογράφους.

«Ορισμένοι λένε: "Πρέπει να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης". Γιατί να την άρουμε τώρα;», δήλωσε ο Ερντογάν στη Hurriyet.

Χθες ο Ερντογάν επανέλαβε πως θα επικυρώσει την επαναφορά της θανατικής ποινής, αν το τουρκικό κοινοβούλιο ψηφίσει προς αυτή την κατεύθυνση, παρά τις ευρωπαϊκές επικρίσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Διεθνή / Ιορδανία: Απαγορεύτηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα – Τέλος στην ισχυρότερη αντιπολίτευση στη χώρα

Η Ιορδανία απαγορεύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θέτοντας σε αμφισβήτηση το μέλλον της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης στη χώρα - Οι επιπτώσεις για την πολιτική σκηνή και τη σταθερότητα;
LIFO NEWSROOM
Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Διεθνή / Δασμοί ΗΠΑ - Κίνας: Η υγειονομική βιομηχανία αντιμέτωπη με εφοδιαστικές δυσκολίες

Η εμπλοκή του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας επηρεάζει την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα των ιατρικών συσκευών, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και κινδύνους για τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Διεθνή / Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο: Αμερικανοί συντηρητικοί καθολικοί θέλουν έναν «Πάπα τύπου Τραμπ»

Μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου, Αμερικανοί καθολικοί συντηρητικοί ελπίζουν σε μια επιστροφή στην παραδοσιακή διδασκαλία - Ο ρόλος του Τραμπ, οι σχέσεις Εκκλησίας–πολιτικής και η μάχη για την ψυχή του καθολικισμού
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ