Η εταιρεία Resonance Concustancy έδωσε στη δημοσιότητα το κατάλογο World Best Cities για τις 10 πόλεις του κόσμου με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Συνολικά εξετάστηκαν 24 παράμετροι σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, ανάμεσά τους η ύπαρξη στην πόλη πανεπιστημίων και μουσείων, οι κατάλληλες συνθήκες για επιχειρηματική δραστηριότητα, ο βαθμός ανάπτυξης των συγκοινωνιών, οι συνθήκες ασφαλείας, η ανάπτυξη του συστήματος τηλεπικοινωνιών, η πολιτιστική ποικιλομορφία, τα τουριστικά αξιοθέατα και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Λονδίνο κι ακολουθούν το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και η Βαρκελώνη. Την δεκάδα συμπληρώνουν η Μόσχα, το Σικάγο, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και το Σαν Φρανσίσκο. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Μπρίστολ.
Η Αθήνα βρίσκεται στην 72η θέση, με την εταιρεία να σχολιάζει στο σχετικό απόσπασμα: «Η αρχαία πρωτεύουσα είχε μια δύσκολη δεκαετία, αλλά έχει επανέλθει πιο δυνατή, όπως κάνει πάντα».
«Ως το 2.500 ετών λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, η Αθήνα καταλαβαίνει από δύναμη ψυχής. Γι' αυτό, μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, που ακολουθήθηκε από μέτρα λιτότητας τα οποία άλλαξαν ριζικά τον ντόπιο ρυθμό εδώ, η πόλη έχει αρχίσει να σηκώνεται. Παρά τις περικοπές και τις θυσίες, η κληρονομιά της ίδιας της πόλης ουδέποτε συμβιβάστηκε. Ω εκ τούτου, οι εναπομείνασες επενδύσεις τώρα ανθίζουν με τις θέσεις εργασίες να αυξάνονται και τα νούμερα στον τουρισμό να επιστρέφουν στα επίπεδα των "χρυσών ημερών", σημειώνεται σε άλλο σημείο.
Στη συνέχεια αναφέρεται πως η Αθήνα βρίσκεται στην 6η θέση παγκοσμίως της υποκατηγορίας «Shopping», και η Resonance Concustancy εξηγεί: «Επισκέπτες και ντόπιοι που θέλουν να θαυμάσουν την αρχαία ιστορία ενώ αναμιγνύονται με τους μοντέρνους Αθηναίους χρειάζεται απλώς να περπατήσουν λίγα λεπτά μέχρι τις γεμάτες κόσμο καφετέριες, ταβέρνες και το street life της γειτονιάς στο Μοναστηράκι- δυνατό, χαοτικό και εξαιρετικά προβεβλημένο από τα ταξιδιωτικά μέσα ενημέρωσης».
«Τα χρόνια οικονομικών προβλημάτων έχουν ρίξει επίσης τα ενοίκια. Η αντίστοιχη διαθεσιμότητα ως ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε συνδυασμό με τον ανοιχτό χαρακτήρα των Αθηναίων, ίσως εξηγούν επίσης γιατί οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται στην 39η θέση της σχετικής κατηγορίας», καταλήγει το απόσπασμα.