Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Τουρκία στην παραγωγή οβίδων

Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με την Τουρκία στην παραγωγή οβίδων Facebook Twitter
Πεντάγωνο (φωτ.: Wikimedia Commons)
0

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σχεδιάζει να παράγει μεταλλικά μέρη για βλήματα 155 χιλιοστών σε εγκαταστάσεις πυρομαχικών των ΗΠΑ με Τούρκους υπεργολάβους μέχρι το τέλος του 2025, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη.

«Ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει τρεις γραμμές μεταλλικών εξαρτημάτων βλημάτων 155 χιλιοστών στο Τέξας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Γιούργκενσεν, εξηγώντας το εύρος της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στην εγκατάσταση ως απάντηση σε ερώτηση που έθεσε δημοσιογράφος του Anadolu κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι «η σύμβαση για την κατασκευή, την εγκατάσταση και την περαιτέρω παραγωγή ανατέθηκε στην General Dynamics Ordnance and Tactical Systems», με υπεργολάβους την τουρκική βιομηχανία.

Ο Γιούργκενσεν ανακοίνωσε σχέδια για τη λειτουργία «και των τριών γραμμών έως το 2025», με στόχο την αύξηση της παραγωγής κρίσιμων πυρομαχικών του Πενταγώνου κατά «30.000 βλήματα βλημάτων το μήνα».

Τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με «συμμάχους και εταίρους» για την ανάπτυξη μιας «παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανικής βάσης» που ευθυγραμμίζεται με τους «εθνικούς στόχους ασφαλείας».

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζεφ Φλέικ τόνισε στις 14 Φεβρουαρίου τη σημασία μιας «ισχυρής σχέσης με την Τουρκία» στην αμυντική αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ και τη δύναμη του ΝΑΤΟ, δηλώνοντάς το ως «το συμφέρον της Αμερικής», σύμφωνα με το Deseret News.

Με πληροφορίες από Anadolu, Yeni Şafak

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM