Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μπίλ και η Χίλαρι Κλίντον στηρίζουν Καμάλα Χάρις

Παραίτηση Μπάιντεν: Ο Μπίλ και η Χίλαρι Κλίντον στηρίζουν Καμάλα Χάρις Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: ΕΡΑ
0

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Καμάλα Χάρις για να διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών τον Νοέμβριο. 

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον και η σύζυγός του, Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια πρόεδρος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσαν με ανακοίνωσή τους ότι στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. 

Η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν για την στήριξη της Καμάλα Χάρις 

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν με νέα ανακοίνωσή του αναφέρει πως στηρίζει ανοικτά την Καμάλα Χάρις για διάδοχό του. 

«Αγαπητοί Δημοκρατικοί, αποφάσισα να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα και να επικεντρωθώ σε όλες μου τις δυνάμεις στις αρμοδιότητές μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη απόφασή μου ως υποψήφιος του κόμματος το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Σήμερα, θέλω να προσφέρω την πλήρη  στήριξή μου στην Καμάλα ως υποψήφια του κόμματος μας φέτος. Δημοκρατικοί,  ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αν και έδειξε τον εκνευρισμό του για τους συναδέλφους του που μίλησαν ανοιχτά για την απόσυρσή του, φαίνεται πως άκουσε τους ψυχραιμότερους, οι οποίοι έλεγαν πως η εικόνα που έδειξε στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν ενδεικτική για να δεσμευτεί στους Αμερικανούς πολίτες ότι θα σταθεί στο ύψος του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν 

«Στις τελευταίες τριάμισι χρόνια, έχουμε σημειώσει σπουδαία πρόοδο ως Έθνος. 

Σήμερα, η Αμερική διαθέτει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο. Έχουμε πραγματοποιήσει ιστορικές επενδύσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας μας, για τη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και για την επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών. Έχουμε προσφέρει κρίσιμη φροντίδα σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων σε 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και ψηφίσαμε τη σημαντικότερη νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν έχει ποτέ βρεθεί σε καλύτερη θέση από ό,τι σήμερα. 

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, ξεπεράσαμε μια πανδημία που συνέβη μια φορά τον αιώνα και την χειρότερη οικονομική κρίση από την Μεγάλη Ύφεση. Προστατεύσαμε και διατηρήσαμε τη Δημοκρατία μας. Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο. 

Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η πρόθεσή μου να ζητήσω επανεκλογή, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματος μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου. 

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου. Για τώρα, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτερη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με επανεκλέξουν. Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις για την εξαιρετική συνεργασία σε όλη αυτή την εργασία. Και να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει σε εμένα. 

Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να επιτύχει - όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει μόνο να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ