Παρίσι: Δημοψήφισμα σήμερα για την αύξηση των τελών στάθμευσης στα SUV

Παρίσι: Δημοψήφισμα σήμερα για την αύξηση των τελών στάθμευσης στα SUV Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Δημοψήφισμα διεξάγεται σήμερα στο Παρίσι, με το ερώτημα αν πρέπει οι οδηγοί των μεγάλων SUV να πληρώνουν ακριβότερα για τη στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Περίπου ένα χρόνο αφού οι κάτοικοι του Παρισιού ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης των ηλεκτρικών πατινιών, τώρα καλούνται να αποφασίσουν αν θα τριπλασιαστεί το ποσό που θα πληρώνουν για τη στάθμευση οι οδηγοί αυτοκινήτων βάρους από 1,6 τόνους.

Η πρόταση είναι οι οδηγοί SUV να πληρώνουν από 18 ευρώ την ώρα για τη στάθμευση, προκειμένου να αποθαρρυνθεί η χρήση των «ογκωδών, ρυπογόνων» αυτοκινήτων, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Αυτό θα ισχύει και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άνω των δύο τόνων. 

«Πιο βαριά, πιο επικίνδυνα, περισσότερο ρυπογόνα… τα SUV είναι μια περιβαλλοντική καταστροφή», έγραψε στο Χ o Εμανουέλ Γκρεγκουά, αντιδήμαρχος του Παρισιού. 

Επί δημαρχίας Αν Ινταλγκό έχουν γίνει αλλαγές στους δρόμους του Παρισιού. Από το 2020 δημιουργήθηκαν 84 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομου, ενώ η χρήση ποδηλάτου αυξήθηκε κατά 71% στο διάστημα από το τέλος των lockdown λόγω κορωνοϊού έως το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοτικής αρχής. 

Όμως, αυτές οι αλλαγές έχουν εξοργίσει τους οδηγούς αυτοκινήτων. Σύλλογος αυτοκινητιστών κάνει καμπάνια υπέρ της ελευθερίας των πολιτών να οδηγούν όποιο αυτοκίνητο θέλουν. Τα SUV γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή στη Γαλλία, καθώς ιδιαίτερα οι οικογένειες προτιμούν τέτοιου τύπου οχήματα. 

«Πρέπει να αντισταθούμε σθεναρά σε αυτές τις επιθέσεις στην ελευθερία, υπό ψευδή πράσινα προσχήματα. Αν δεν σταματήσουμε τώρα, αυτή η αδικαιολόγητη εξέγερση μιας μειονότητας κατά των αυτοκινήτων θα εξαπλωθεί σαν γάγγραινα σε άλλες πόλεις», ανέφερε η εν λόγω ομάδα. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM