Πάτησε αμερικάνικο έδαφος ο Μπράνσον- O διάλογος Τραμπ και Ερντογάν στο Twitter

Πάτησε αμερικάνικο έδαφος ο Μπράνσον- O διάλογος Τραμπ και Ερντογάν στο Twitter Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφθασε σήμερα στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα μετά την απόφαση απελευθέρωσης του από την τουρκική δικαιοσύνη.

Αυτό έγινε γνωστό από τον πρόεδρο μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Family Research Council, που τον συνόδευε.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Άντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νόριν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε ο Τόνι Πέρκινς σε ένα tweet, το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία του πάστορα ενώ κατέβαινε από το αεροσκάφος.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε πως η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή για την απελευθέρωση του Μπράνσον ανεξάρτητα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον ευχαρίστησε νωρίτερα επειδή συνέβαλε σε αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε @realDonaldTrump, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει το εξής tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο @RT_Erdogan για τη βοήθειά του!».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που επλήγησαν από την υπόθεση Μπράνσον.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM