Πειρατεία σε πλοίο στη Σομαλία

Πειρατεία σε πλοίο στη Σομαλία Facebook Twitter
1

Σομαλοί πειρατές εκτιμάται ότι έκαναν πειρατεία σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε καύσιμα και έφερε σημαία Σρι Λάνκα, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το πλοίο, απενεργοποιώντας το σύστημα πλοήγησης και αλλάζοντας την πορεία του για τις ακτές της Σομαλίας, δήλωσε σήμερα ειδικός για την πειρατεία στο Reuters.

 

Το πλοίο Aris 13 που ανήκει σε εταιρία στο Ντουμπάι πιστεύεται ότι μετέφερε οκταμελές πλήρωμα, δήλωσε ο Βρετανός Τζον Στιντ της οργάνωσης αρωγής Oceans Beyond Piracy. Ο Στιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, έχει εργαστεί πάνω στην πειρατεία επί σχεδόν μια δεκαετία και είναι σε στενή επαφή με ναυτικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του πλοίου.

 

Εάν επιβεβαιωθεί η πειρατεία, θα είναι το πρώτο κρούσμα σε εμπορικό πλοίο από σομαλούς πειρατές από το 2012, δήλωσε ο ειδικός.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM