Πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο

Πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στη Μεσόγειο Facebook Twitter
Το σκάφος Louise Michel χρηματοδοτείται από το 2020 από το διάσημο καλλιτέχνη Banksy
0

Σκάφη τα οποία επιχειρούν για λογαριασμό μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους που βρίσκονταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες.

Το πλήρωμα του γερμανικού πλοίου Louise Michel επιβίβασε 62 ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, που βρίσκονταν σε λαστιχένια βάρκα, ενημέρωσε η οργάνωση που έχει αναπτύξει το σκάφος -τη χρηματοδοτεί ο καλλιτέχνης Banksy- μέσω Twitter.

Το πλήρωμα του σκάφους Mare Jonio διέσωσε 208 ανθρώπους κατά τη διάρκεια δύο αποστολών, ανακοίνωσε η οργάνωση αρωγής Mediterranea Saving Humans.

Χθες το πρωί, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) γνωστοποίησε ότι διασώθηκαν 110 άνθρωποι από το πλοίο της, το Geo Barents.

Το 2021, πάνω από 1.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο, κατά τους αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), μέρους του συστήματος του ΟΗΕ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM