Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν, οι νέοι ευρωβουλευτές ετοιμάζουν βαλίτσες για Βρυξέλλες και το Politico συνέταξε μία λίστα με τους 33 πιο περίεργους εξ αυτών.
Στο γκρουπ φιγουράρουν άνθρωποι όπως η Ιταλίδα Ιλάρια Σάλις η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε άτομα σε εκδήλωση της ακροδεξιάς στη Βουδαπέστη. Άλλος είναι ο Γκρεγκόζ Μπράουν ο οποίος «έχει μια τάση να καταστρέφει θρησκευτικά σύμβολα».
Στη λίστα είναι και ο Ρομπέρτο Βανάτσι, κορυφαίος στο ψηφοδέλτιο της Λέγκας του Βορρά, του Ματέο Σαλβίνι. Πρώην αξιωματικός του ιταλικού στρατού έγινε διάσημος όταν έγραψε ένα βιβλίο μπεστ σέλερ με τίτλο «Ο κόσμος ανάποδα» στο οποίο έκανε αμφιλεγόμενες παρατηρήσεις για τις γυναίκες, την ομοφυλοφιλία και τη μετανάστευση. Οι τηλεθεατές τον αγάπησαν και εν τέλει τον έστειλαν στην Ευρωβουλή.
Φυσικά, άξια μνείας είναι και η Ντιάνα Σοσοάτσα, η «αγαπημένη Ρουμάνα πολιτικός της Ρωσίας», με εμφανή στάση υπέρ της Ρωσίας, συχνά πάρε δώσε με τις ρωσικές αρχές, η οποία έχει δεχθεί πυρά για τις επισκέψεις της στη ρωσική πρεσβεία και για την υπεράσπιση της επιστροφής σε μια «Μεγάλη Ρουμανία», το έδαφος της οποίας θα καλύπτει επίσης τμήματα της Βουλγαρίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.
Ανάμεσά τους 3 Ελληνες. Η 74χρονη κτηνοτρόφος Γαλάτω Αλεξανδράκη από την Αλεξανδρούπολη, η πρόεδρος της Φωνής της Λογικής η Αφροδίτη Λατινοπούλου και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρης, αλλά και ο 25χρονος Κύπριος youtuber Φειδίας Παναγιώτου.
Πρώτος στο "Kooky Group" είναι ο Φειδίας Παναγιώτου ο οποίος έχει 2,1 εκατομμύρια συνδρομητές και έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές για το βίντεό του με τίτλο «Ανάγκασα τον Έλον Μασκ να με αγκαλιάσει» και 5 εκατομμύρια για ένα που ονομάζεται «Έζησα στο αεροδρόμιο για 7 ημέρες δωρεάν». «Αν τον δείτε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, θα είναι επειδή είναι καθ’ οδόν προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα είναι ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει το δικό του κόμμα…» γράφει το άρθρο.
Η Γαλάτω Αλεξανδράκη - η χασάπισσα της Θράκης - «ίσως είναι τώρα η κρεοπώλισσα των Βρυξελλών;» αναρωτιέται οι συντάκτης. «Η κυρία Αλεξανδράκη, 76 ετών, είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος που διατηρεί κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη στη βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες της στο διαδίκτυο. Ούτε μια. Αλλά είναι τόσο γνωστή σε τοπικό επίπεδο που δεν έκανε εκστρατεία ούτε έδωσε συνέντευξη — και παρόλα αυτά κέρδισε μια έδρα για το εθνικιστικό κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο ήρθε δεύτερο μετά τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει πει ακόμη αν θα πάρει τη θέση» αναφέρεται στο κείμενο.
Μία θέση στη λίστα κατέχει και η Αφροδίτη Λατινοπούλου η οποία περιγράφεται ως η «θέα του body shaming». «Πήρε το όνομά της από την Ελληνίδα θεά της ομορφιάς Αφροδίτη. Η Λατινοπούλου διαγράφτηκε από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από ρατσιστικό σχόλιο για μια τηλεοπτική παρουσιάστρια. Κέρδισε μια θέση με το κόμμα Φωνή της Λογικής, το οποίο υποστηρίζει ισόβιες φορολογικές απαλλαγές για γυναίκες που έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά. Είναι κατά των αμβλώσεων και της μετανάστευσης και θέλει να απαγορεύσει στα μέλη της LGBTQ κοινότητας να εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα» γράφει στην λεζάντα.
Φρέντη Μπελέρης - «ο φυλακισμένος δήμαρχος»: «Ο Μπελέρης γιόρτασε την εκλογή του ως Έλληνας ευρωβουλευτής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε φυλακή της Αλβανίας. Ο Μπελέρης εξελέγη δήμαρχος της αλβανικής παράκτιας πόλης Χειμάρρα μόλις λίγες ημέρες αφότου συνελήφθη για εξαγορά ψήφων. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν αποδοκιμάσει την κίνηση ως αλβανική προσπάθεια να ματαιώσει τις πολιτικές δραστηριότητες της ελληνικής μειονότητάς της».
Με πληροφορίες από Politico