Πορτογαλία: Έκρυβαν 1,3 τόνους κοκαΐνης σε κατεψυγμένα ψάρια

Πορτογαλία: Έκρυβαν 1,3 τόνους κοκαΐνης σε κατεψυγμένα ψάρια Facebook Twitter
Κοκαΐνη / Φωτ αρχείου: ΑΠΕ
0

Η πορτογαλική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 1,3 τόνους κοκαΐνης που ήταν κρυμμένη μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, προκειμένου να διακινηθεί στην Ευρώπη. Συνελήφθησαν επτά άνδρες διαφορετικών εθνικοτήτων στο πλαίσιο της επιχείρησης.

Το φορτίο με την κοκαΐνη, από τον Ισημερινό, ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας, έγινε γνωστό από την αστυνομία, που προσέθεσε πως στελέχη της διεξήγαγαν σειρά ερευνών στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι», ενώ κατέσχεσε και οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.

Τα ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο δυτικό τμήμα της Πορτογαλίας, ήταν κρυμμένα μέσα σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένα σε χαρτόκουτα.

«Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η πορτογαλική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τις διένειμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις εθνικότητες των συλληφθέντων.

Θα οδηγηθούν ενώπιον ενός δικαστή, την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται. Τα Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα ανέφερε τον περασμένο χρόνο στην ετήσια Έκθεσή του για τα Ναρκωτικά Παγκοσμίως ότι η ζήτηση και η προμήθεια κοκαΐνης έχουν αυξηθεί σε διεθνές επίπεδο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM
Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Διεθνή / Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Η M23 είναι μία από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό Κονγκό και υποστηρίζεται από περίπου 4.000 στρατιώτες της Ρουάντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών
LIFO NEWSROOM