Live

ΠΟΥ: Καταγγέλλει σύμβαση περιφερειακού διευθυντή για ρατσισμό και κακές πρακτικές

 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Καταγγέλλει τη σύμβαση περιφερειακού διευθυντή για ρατσισμό και κακές πρακτικές Facebook Twitter
Φωτ: Youtube
0

Για ρατσισμό και κακές πρακτικές κατηγορήθηκε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για τον Δυτικό Ειρηνικό, Τακέσι Κασάι.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασής του μετά από διήμερη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στη Γενεύη.

Η απόφαση λήφθηκε «μετά την ενδελεχή εξέταση», διευκρινίζει στην επιστολή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στη Γενεύη.

Τον Οκτώβριο του 2021, δεκάδες συνεργάτες του ΠΟΥ είχαν καταθέσει εσωτερική καταγγελία σε βάρος του Τακέσι Κασάι, ο οποίος είχε αναλάβει το 2019 την περιφερειακή διεύθυνση του Δυτικού Ειρηνικού - που καλύπτει 1,9 δισεκ. ανθρώπους σε 37 χώρες - προτού στείλουν μια επιστολή στα μέσα Ιανουαρίου 2022 στις χώρες μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της υπηρεσίας του ΟΗΕ για να τα ειδοποιήσουν.

Στην επιστολή αυτή κατηγορούσαν τον Κασάι ότι ασκούσε «αυταρχική και ρατσιστική ηγεσία», ότι μοιραζόταν τακτικά προνομιακές πληροφορίες με το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών, ότι δεν είχε θελήσει να επικρίνει την Κίνα ή ακόμη ότι «σπατάλησε» τα χρήματα των δωρητών.

Οι βαριές αυτές κατηγορίες αποκαλύφθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια κατάσταση συμβαίνει στον ΠΟΥ, ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά τον Κασάι με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Σουζάνα Γιάκαμπ.

Σύμφωνα με τη διπλωματική πηγή στη Γενεύη, η Γιάκαμπ θα διατηρήσει αυτά τα καθήκοντα μέχρι να εκλεγεί αντικαταστάτης ή αντικαταστάτρια από την περιφερειακή επιτροπή.

Η εκλογή αναμένεται να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2023.

Οι περιφερειακοί διευθυντές του ΠΟΥ, οι οποίοι εκλέγονται από τα κράτη μέλη της περιοχής της οποίας ηγούνται, και στη συνέχεια από τα κράτη-μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου του ΠΟΥ, έχουν μεγάλη εξουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Live

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Διεθνή / Πώς η ισχυρή «μηχανή λάσπης» του Χόλιγουντ συγκαλύπτει σκάνδαλα

Το γεγονός ότι οι κόντρες του Χόλιγουντ σπάνια παίρνουν τέτοια έκταση ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο η διαμάχη μεταξύ Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαλντόνι εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Χρησιμοποίησε το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ροζ τρίγωνο των Ναζί στο Truth Social

Το ροζ τρίγωνο που σήμερα είναι σύμβολο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+, στη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιήθηκε για να αναγνωρίζουν τους ομοφυλόφιλους άνδρες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
LIFO NEWSROOM
Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM