«Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα»: Οι πρώτες δηλώσεις του Κιρ Στάρμερ ως πρωθυπουργός της Βρετανίας

«Το έργο της αλλαγής αρχίζει άμεσα»: Οι πρώτες δηλώσεις του Κιρ Στάρμερ ως πρωθυπουργός Facebook Twitter
Νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Κιρ Στάρμερ / Φωτ.: Getty Images
0

«Η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής και της επιστροφής της πολιτικής στη δημόσια υπηρεσία» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, έξω από το Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας ευχαριστήσει προηγουμένως τον προκάτοχό του Ρίσι Σούνακ και αναγνωρίζοντάς του το επίτευγμα του πρώτου Βρετανού Ασιάτη στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, είναι και επίσημα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά από την ακρόασή του από τον βασιλιά Κάρολο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Λίγο μετά τις 14:30 αποχώρησε από το Μπάκιγχαμμε προορισμό την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από εκατοντάδες ψηφοφόρους των Εργατικών. Μιλώντας για την έλλειψη εμπιστοσύνης στη βρετανική πολιτική, είπε πως μπορεί να θεραπευτεί μόνο με πράξεις και όχι με λόγια, αλλά «μπορούμε να κάνουμε μια αρχή σήμερα με την απλή γνώση ότι η δημόσια υπηρεσία είναι προνόμιο και ότι η κυβέρνησή σας πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα με σεβασμό».

«Είτε ψηφίσατε τους Εργατικούς είτε όχι -ειδικά αν δεν το κάνατε- σας λέω ευθέως ότι η κυβέρνησή μου θα σας υπηρετήσει» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, τονίζοντας: «Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα».

«Η χώρα μας ψήφισε για αλλαγή, Ψήφισε αποφασιστικά για αλλαγή και επιστροφή της πολιτικής», σημείωσε. «Η κυβέρνησή μου θα αγωνίζεται κάθε μέρα μέχρι να πιστέψετε ξανά. Από τώρα και στο εξής, έχετε μια κυβέρνηση απαλλαγμένη από δόγματα, που καθοδηγείται μόνο από την αποφασιστικότητα να υπηρετήσει το συμφέρον σας. Να αψηφήσουμε αθόρυβα εκείνους που έχουν ξεγράψει τη χώρα μας. Μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε την αλλαγή», τόνισε.

«Είναι σίγουρα ξεκάθαρο σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση, να ανακαλύψει εκ νέου ποιοι είμαστε, διότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρές είναι οι καταιγίδες της ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα ισχυρά στοιχεία αυτού του έθνους ήταν ανέκαθεν η ικανότητά μας να κινηθούμε σε πιο ήρεμα νερά», δήλωσε.

«Αυτό εξαρτάται από τους πολιτικούς, ιδιαίτερα αυτούς που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας και της μετριοπάθειας, όπως εγώ. Μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή. Και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να επιφέρουμε την αλλαγή», πρόσθεσε ο Κιρ Στάρμερ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM