Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα - Κατεδάφισαν νοσοκομείο και μέσα υπήρχαν άνθρωποι

Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα - Κατεδάφισαν νοσοκομείο και μέσα υπήρχαν άνθρωποι Facebook Twitter
0
Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα - Κατεδάφισαν νοσοκομείο και μέσα υπήρχαν άνθρωποι Facebook Twitter

Πρωτοφανές περιστατικό ασυνεννοησίας και αμέλειας σημειώθηκε στην Κίνα όπου μπουλντόζα κατεδάφισε τμήμα νοσοκομείου ενώ βρισκόταν σε λειτουργία και παρείχε υπηρεσίες.

Στα χαλάσματα του τμήματος που κατεδαφίστηκε βρίσκονται πλέον οι σοροί των ασθενών που βρίσκονταν στο νεκροτομείο ενώ παραλίγο να σκοτωθεί ένας γιατρός και ένας ασθενής.

«Προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω ένα διαγνωστικό μηχάνημα. Ο θόρυβος της κατεδάφισης ήταν τρομαχτικός» δήλωσε ο Λιου Σουνγκουάνγκ, διευθυντής του τμήματος ραδιολογίας ακτινολογίας στο τηλεοπτικό δίκτυο. «Ο ασθενής μου καθόταν δίπλα μου και άρχισε να ουρλιάζει καθώς φοβήθηκε ότι πρόκειται για σεισμό. Έτρεξε για να σωθεί, τρομοκρατημένος».


Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο απεικονίζονται πολλές αίθουσες όπου η οροφή έχει καταρρεύσει, διακρίνονται κατεστραμμένοι τοίχοι, φωτιστικά να αιωρούνται και όγκοι από καλώδια και συντρίμμια.

Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα - Κατεδάφισαν νοσοκομείο και μέσα υπήρχαν άνθρωποι Facebook Twitter
Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα - Κατεδάφισαν νοσοκομείο και μέσα υπήρχαν άνθρωποι Facebook Twitter


Το νεκροτομείο, όπου είχαν μεταφερθεί οι σοροί ασθενών που απεβίωσαν, έχει διαλυθεί σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Dahebao και τουλάχιστον 6 σοροί θάφτηκαν κάτω από τα χαλάσματα.


Τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διακπληκτισμών με τα συνεργία κατεδάφισης, μετέδωσε το CCTV, και ιατρικοί εξοπλισμοί υπέστησαν σοβαρές ζημιές, μεταξύ αυτών ένα μηχάνημα αξίας 4 εκατομμυρίων γουάν (560.000 ευρώ), είπε ένας αξιωματούχος. Το τμήμα ραδιολογίας ακτινολογίας και το νεκροτομείο που βρίσκονται σε σημείο όπου θα περάσει ένας αυτοκινητόδρομος υπέστησαν ζημιές, επισήμανε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Οι αρχές της περιοχής Χουιτζί, όπου βρίσκεται το κτίριο, δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξάγεται έρευνα ωστόσο κανένα αποτέλεσμα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τη Δευτέρα. Επιπλέον σημείωσαν ότι δεν έχουν αναγνωριστεί τα πρόσωπα που έκαναν την κατεδάφιση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM