Ρωσία: «Ελικόπτερα της Ουκρανίας χτυπούν σπίτια σε διασυνοριακή επίθεση- Επτά τραυματίες»

Ρωσία: Ελικόπτερα της Ουκρανίας χτυπούν σπίτια σε διασυνοριακή επίθεση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν σήμερα ότι ουκρανικά ελικόπτερα έπληξαν κτίρια με κατοικίες και τραυμάτισαν επτά άτομα στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας.

Η Μόσχα λέει ότι αυτές οι διασυνοριακές επιθέσεις μπορεί να πυροδοτήσουν επίθεση αντιποίνων στο Κίεβο.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπέλγκοροντ είπε ότι ένα χωριό εκεί δέχθηκε επίσης επίθεση, αλλά ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

«Στις 14 Απριλίου 2022, χρησιμοποιώντας δύο μαχητικά ελικόπτερα εξοπλισμένα με βαριά επιθετικά όπλα, στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εισήλθε παράνομα στον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ρωσική έρευνα.

«Κινούμενοι σε χαμηλό υψόμετρο, πραγματοποίησαν τουλάχιστον έξι αεροπορικές επιδρομές σε κτίρια κατοικιών στο χωριό Κλίμοβο. Έξι κτίρια υπέστησαν ζημιές και επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι αρχές της περιοχής του Μπριάνσκ έκλεισαν τα σχολεία υπό τον φόβο περαιτέρω χτυπημάτων σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Χθες, ορισμένα οχήματα υπέστησαν ζημιές όταν ένας συνοριακός σταθμός δέχτηκε πυρά όλμων από την Ουκρανία κοντά στο Κλίμοβο, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τετάρτη ότι η συνέχιση των «δολιοφθορών και των επιθέσεων» από τις ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγματα στο Κίεβο.

«Εάν τέτοια επεισόδια συνεχιστούν, τότε συνέπεια από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα είναι επιθέσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένου του Κίεβου», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οι αρχές σε τέσσερις ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία και στην Κριμαία και ελέγχονται από τη Ρωσία ανακοίνωσαν ότι εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας τη Δευτέρα για «πιθανές προκλήσεις» από την ουκρανική πλευρά.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM