Ρωσία: Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν από 95 αιχμαλώτους πολέμου

Ρωσία: Μόσχα και Κίεβο αντάλλαξαν από 95 αιχμαλώτους πολέμου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Έπειτα από διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε 95 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου με τον ίδιο αριθμό Ρώσων αιχμαλώτων.

«Χάρη σε αυτή τη διαπραγμάτευση, 95 Ρώσοι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Σε αντάλλαγμα, 95 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου αφέθηκαν ελεύθεροι». Η ανταλλαγή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις ουκρανικές αρχές.

Το υπουργείο, σε ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που επέστρεψαν, υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στη Λευκορωσία, έναν από τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας στον πόλεμο που διαρκεί περισσότερο από δυόμισι χρόνια.

Τα δύο στρατόπεδα έχουν ήδη ανταλλάξει εκατοντάδες αιχμαλώτους από τότε που άρχισε η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, μετά από συμφωνίες η διαπραγμάτευση των οποίων έγινε μέσω των Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας ή της Τουρκίας.

Η τελευταία ανταλλαγή ήταν τον περασμένο μήνα, και αφορούσε 206 κρατούμενους από κάθε πλευρά.

Νωρίτερα σήμερα, οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι ανέκτησαν τις σορούς 501 Ουκρανών στρατιωτών πεσόντων στα πεδία των μαχών, κυρίως στην ανατολική Ουκρανία. Ο Ρώσος βουλευτής Σαμσαΐλ Σαραλίγεφ δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο RBK ότι η Ρωσία ανέκτησε ως αντάλλαγμα τις σορούς 89 στρατιωτών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
 
 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM
Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Διεθνή / Ολομέτωπη επίθεση Τραμπ στο Χάρβαρντ: Απειλεί το αφορολόγητο καθεστώς του πανεπιστημίου

Το Χάρβαρντ να φορολογηθεί ως πολιτική οντότητα «αν συνεχίσει να προωθεί πολιτικές, ιδεολογικές και τρομοκρατικής έμπνευσης/υποστήριξης "αρρώστιες"» λέει ο Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο Αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας

Διεθνή / Τραγωδία στις Άλπεις: Νεκρός ο αντιπρόεδρος της Lego και στενός φίλος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας

Ο 64χρονος Δανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος διακομίστηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία
LIFO NEWSROOM