Τα προηγούμενα 24ωρα υπήρξαν αναφορές πως ο Ρότζερ Γουότερς ύψωσε μια παλαιστινιακή σημαία σε συναυλία του στο Λονδίνο, ωστόσο αυτό διαψεύδεται.
Στα social media κυκλοφόρησε φωτογραφία του Ρότζερ Γουότερς με μια σημαία της Παλαιστίνης και πληροφορίες πως πολλοί έφυγαν από τη συναυλία του συνιδρυτή των Pink Floyd. Αν και το δεύτερο επιβεβαιώνεται, οι αναφορές για τη σημαία διαψεύδονται, καθώς προκύπτει ότι η φωτογραφία αυτή είναι παλιά.
Τα Ellinika Hoaxes αναφέρουν ότι χρησιμοποιώντας τη μέθοδο αντίστροφης αναζήτησης διαπίστωσαν πως η εν λόγω φωτογραφία με τη σημαία είναι από συναυλία που έδωσε ο Ρότζερ Γουότερς στη Ρώμη, στις 14 Ιουλίου 2018. Επίσης, η ίδια φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Facebook το 2019.
Σε ό,τι αφορά στη συναυλία που έδωσε ο Ρότζερ Γουότερς στις 8 Οκτωβρίου στο Λονδίνο, υπήρξαν διαμαρτυρίες και αποχωρήσεις, λόγω της συμπεριφοράς του μουσικού. Ο 80χρονος φέρεται να είπε «άντε γα@@@@@ε» σε όσους διαμαρτύρονταν επειδή αντί να τον ακούσουν να παίζει, εκείνος τους διάβαζε αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα απομνημονεύματά του, από ένα laptop. Μάλιστα, σύμφωνα με το Euronews, ο Ρότζερ Γουότερς φέρεται να τους διάβασε για αρκετά λεπτά σημειώσεις που αφορούσαν στα κατοικίδιά του, μεταξύ άλλων μια πάπια.
Αν και αυτή τη φορά οι αντιδράσεις σε βάρος του Ρότζερ Γουότερς δεν αφορούσαν την τοποθέτησή του για κάποιο πολιτικό ζήτημα ή μια ένοπλη σύγκρουση, αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν. Το 2018, είχε δηλώσει ότι θεωρεί τη Σεβαστούπολη ρωσική πόλη. «Δεν είμαι πολύ δυνατός στη γεωπολιτική. Ξέρω ότι η Σεβαστούπολη είναι πολύ σημαντική για τη Ρωσία και τους Ρώσους. Υπάρχουν πολλές συνθήκες και έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία έχει όλα τα δικαιώματα σε αυτήν την πόλη», είχε πει ο μουσικός.
Ο Γουότερς επρόκειτο να εμφανιστεί στην Κρακοβία τον περασμένο Απρίλιο. Όμως η ανοιχτή επιστολή που, σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, απηύθυνε στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, την Ολένα Ζελένσκα, προτρέποντάς της να ζητήσει από τον σύζυγό της να επιλέξει «έναν διαφορετικό δρόμο» και επικρίνοντας τη Δύση επειδή εφοδιάζει με όπλα το Κίεβο, προκάλεσε σάλο.
Ακόμη, ο καλλιτέχνης ερευνήθηκε από τη γερμανική αστυνομία επειδή φορούσε μαύρη καμπαρντίνα ναζιστικού τύπου με κόκκινο περιβραχιόνιο στις συναυλίες του στη Γερμανία νωρίτερα φέτος. Αυτό ώθησε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να τον επικρίνει και να χαρακτηρίσει την εμφάνισή του στο Βερολίνο ως «βαθιά προσβλητική για τους Εβραίους».
Ο μουσικός υποστήριξε ότι η εμφάνιση ήταν μια κίνηση κατά του φασισμού, της αδικίας και της μισαλλοδοξίας και χαρακτήρισε την κριτική γι' αυτό «ανειλικρινή και πολιτικά υποκινούμενη». Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για αντισημιτισμό.