Το πάρκο της Ντίσνεϊ στη Σαγκάη έκλεισε λόγω των περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού εγκλωβίζοντας μέσα τους επισκέπτες.
Στο πλαίσιο της πολιτικής μηδενικής ανοχής που επιβάλλει η Κίνα κατά της πανδημίας, οι αρχές ειδοποίησαν τους επισκέπτες ότι δεν επιτρέπεται να βγουν εκτός ορίων του πάρκου αν δεν επιδείξουν πρώτα αρνητικό τεστ.
Τα μέτρα επιβλήθηκαν αφού καταγράφηκαν τοπικά 10 κρούσματα το Σάββατο.
Η αμφισβητούμενη πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας έχει επιβάλλει διαδοχικά lockdown ανά καιρούς, εγκλωβίζοντας αρκετούς, πολλές φορές σε αδιανόητα και ασυνήθιστα μέρη.
Μαζί με το θεματικό πάρκο, έχουν αποκλειστεί και οι γύρω περιοχές όπως είναι δρόμοι με εμπορικά κέντρα και καταστήματα τα οποία έκλεισαν απότομα λίγο μετά τις 11:30 τοπική ώρα.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στην κινεζική εκδοχή του Τwitter, το Weibo, δείχνει ανθρώπους να τρέχουν προς τις πύλες του πάρκου μετά την ανακοίνωση ότι θα κλείσει, για να μην εγκλωβιστούν μέσα.
Η τοπική αρχή ανέφερε σε ανάρτησή της ότι το πάρκο κλείνει τις πύλες του και όσοι είναι μέσα θα μπορέσουν να βγουν μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ. Πρόσθεσε δε, ότι όποιος επισκέφθηκε το πάρκο από την περασμένη Πέμπτη απαιτείται να επιδείξουν τρία αρνητικά τεστ από τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Παράλληλα, άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει τις πύλες του το πάρκο καθώς δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Η διοίκηση του πάρκου πρόσθεσε για όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ότι θα παραμείνουν σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.
Το απότομο κλείσιμο του πάρκου, έγινε μόλις δύο ημέρες αφότου είχε ανοίξει τις πύλες του με μειωμένο αριθμό επισκεπτών.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το πάρκο κλείνει αναπάντεχα και απροειδοποίητα. Πέρυσι τον Νοέμβριο, σχεδόν 30.000 άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα όταν οι αρχές διέταξαν να ελεγχθούν όλοι οι επισκέπτες σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊόυ στην Κίνα, οι αρχές συνεχίζουν να επιβάλλουν απότομα και ακραία μέτρα για να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
Προς το παρόν, λιγότερά από 200 εκατ. του κινεζικού πληθυσμού βρίσκονται υπό καθεστώς lockdown μετά την 24η Οκτωβρίου, καθώς η χώρα των 1,45 δισ. πολιτών συνεχίζει να καταγράφει πάνω από 1.000 κρούσματα τη μέρα.
Με πληροφορίες του BCC