Σε ισχύ η εκεχειρία στην Ουκρανία

Σε ισχύ η εκεχειρία στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Σε ισχύ τέθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, υπό τις προειδοποιήσεις πάντως του Προέδρου της χώρας Ποροσένκο ότι «εάν η Ουκρανία δεχτεί χαστούκι μία φορά, δεν πρόκειται να γυρίσει και το άλλο μάγουλο».

Ο Ποροσένκο έδωσε την εντολή για εκεχειρία λέγοντας: «Ως πρώτο βήμα δίνω τώρα την εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός στις 00:00 της 15ης Φεβρουαρίου» και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συμμορφώθηκαν άμεσα με την εντολή.

Τα βαρέα όπλα σίγησαν στο Ντόνετσκ και σε άλλες περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία μια «νεκρής ζώνης» μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και την απόσυρση στη συνέχεια των βαρέων όπλων που είναι υπεύθυνα για τα θάνατο τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων τους τελευταίους 10 μήνες.

Μέλος των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Channel 112: «Είναι ήσυχα. Είναι ήσυχα εδώ και μισή ώρα. Αλλά βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Δεν τους πιστεύουμε. Τις τελευταίες 3 ημέρες μας χτύπησαν σκληρά».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM