Σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν

Σκοτώθηκε ο επικεφαλής του ISIS στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκε ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη χώρα. 

Ο Άμπου Σαάντ Ερχάμπι σκοτώθηκε τη νύχτα του Σαββάτου σε ένα πλήγμα εναντίον του κρησφύγετου του ISIS στην επαρχία Νανγκαρχάρ. 

Κατά τη χερσαία και αεροπορική επιχείρηση που εξαπέλυσαν από κοινού οι αφγανικές και ξένες δυνάμεις στη χώρα, σκοτώθηκαν επίσης άλλα 10 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας στην Καμπούλ.

Μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών καταστράφηκε από τις επιδρομές σε δύο κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους.

Το «πρακτορείο» Amaq των τζιχαντιστών δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Δεν υπάρχει επίσης καμία αντίδραση μέχρι στιγμής από την αποστολή του ΝΑΤΟ που εκπαιδεύει και συμβουλεύει τις αφγανικές δυνάμεις.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ σημείωσε ότι ο Ερχάμπι είναι ο τέταρτος ηγέτης του ISIS που σκοτώνεται στο Αφγανιστάν από τον Ιούλιο του 2017. Η οργάνωση έχει το προπύργιό της στην επαρχία αυτή, στα ανατολικά σύνορα με το Πακιστάν και θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες στη χώρα.

Το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους –γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), από μια παλαιότερη ονομασία της περιοχής– δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν από το 2015 και μάχεται τόσο τους Ταλιμπάν όσο και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις.

Ο πρώην ηγέτης του ISIS-K, Άμπου Σάγιεντ, σκοτώθηκε σε ένα πλήγμα στην επαρχία Νανγκαρχάρ και την ίδια τύχη είχαν και οι διάδοχοί του.

Ο ακριβής αριθμός των μαχητών του ISIS στο Αφγανιστάν είναι δύσκολο να υπολογιστεί γιατί πολύ συχνά αλλάζουν στρατόπεδο, όμως οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι είναι περίπου 2.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM