Σκωτσέζικο ντους από την Gazprom: Τώρα λέει ότι θα αυξήσει τη ροή αερίου μέσω της Ουκρανίας

Αγωγοί αερίου Facebook Twitter
Φωτ: Mateusz Wlodarczyk/NurPhoto via Getty Images
0

Η Gazprom δήλωσε το Σάββατο ότι θα αυξήσει τις αποστολές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, που επικαλείται το Politico.

Η ρωσική εταιρεία είπε ότι θα στείλει περίπου 42,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη το Σάββατο, ανέφερε το Reuters. 

Οι ροές από το σημείο εισόδου στο Sudzha ήταν ελαφρώς υψηλότερες σε σύγκριση με τα 41,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα της Παρασκευής, αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει το έλλειμμα φυσικού αερίου που αναμενόταν να ρέει από το Nord Stream 1 το Σάββατο, ανέφερε η υπηρεσία.

Gazprom: Ο Nord Stream κλείνει επ’ αόριστον, μέχρι να επισκευαστεί 

Η εξέλιξη έρχεται αφότου η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή ότι κλείνει επ’ αόριστον τον Nord Stream, μέχρι να επισκευαστεί τουρμπίνα.

Σε ανακοίνωσή της, η Gazprom ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε διαρροή λαδιού μηχανής με πρόσμιξη στεγανοποιητικού υλικού στους ακροδέκτες των καλωδίων των αισθητήρων ταχύτητας του ρότορα χαμηλής και ενδιάμεσης πίεσης» στην τουρμπίνα κατά τη διάρκεια αυτής της εργασίας συντήρησης. «Μέχρι την επισκευή (...) η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream θα ανασταλεί πλήρως», δήλωσε ο όμιλος.

Επισημαίνεται ότι η Gazprom έλαβε προειδοποίηση από την ρωσική ρυθμιστική αρχή τεχνικού ελέγχου (Rostekhnadzor) σχετικά με μια βλάβη στην τουρμπίνα. Ο αγωγός δεν θα λειτουργήσει έως ότου επιδιορθωθεί η βλάβη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Gazprom, η διαρροή λαδιού μηχανής διαπιστώθηκε στην κύρια τουρμπίνα αερίου στον σταθμό συμπίεσης Πορτοβάγια, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η τουρμπίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια μέχρι να αποκατασταθεί η διαρροή και δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω του αγωγού, ο οποίος επρόκειτο να επανέλθει σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από τριήμερη διακοπή συντήρησης.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream σταματάει για αόριστο χρονικό διάστημα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο ανακοίνωση της πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta. Europe.

«Η Gazprom απέστειλε επιστολή σχετικά με τις βλάβες του κινητήρα του αγωγού Nord Stream και την ανάγκη επιδιόρθωσής τους στη Siemens», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων. «Η Gazprom σταμάτησε τη λειτουργία της μοναδικής εναπομείνασας τουρμπίνας του αγωγού Nord Stream στις 31 Αυγούστου. Η αναστολή της λειτουργίας της για τρεις ημέρες ήταν απαραίτητη «για τη διενέργεια συντήρησης και προγραμματισμένων προληπτικών εργασιών συντήρησης».

Η Gazprom επικαλέστηκε την εταιρεία Siemens, η οποία φέρεται να είπε ότι οι αναγκαίες επισκευές μπορούν να γίνουν μόνο «σε συνθήκες εξειδικευμένου εργαστηρίου».

Η απάντηση της Siemens: Παλιότερα τέτοιου είδους διαρροής δεν οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας

Ωστόσο, η Siemens Energy είπε ότι αυτού του είδους η διαρροή πετρελαίου δεν πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία του αγωγού.

«Τέτοιες διαρροές συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία της τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης», δήλωσε η Siemens Energy, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στο παρελθόν, επίσης, η εμφάνιση αυτού του τύπου διαρροής δεν οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Siemens Energy.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Διεθνή / Τραμπ: «Οι παιδικοί καρκίνοι έχουν αυξηθεί κατά 40% από το 1975» – Τι ισχύει στην πραγματικότητα

Η συζήτηση για τον παιδικό καρκίνο επανέρχεται στο προσκήνιο, με την επιστημονική κοινότητα να καλεί για περισσότερη έρευνα στις αιτίες της αύξησης των περιστατικών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο των περιβαλλοντικών επιδράσεων
LIFO NEWSROOM
Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: «Ενθαρρύνει το να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα»

Διεθνή / Χαμάς για τελεσίγραφο Τραμπ: Οι απειλές του ενθαρρύνουν το Ισραήλ να υπαναχωρήσει από την εκεχειρία στη Γάζα

Η Χαμάς κατηγορεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι με το τελεσίγραφό του για απελευθέρωση των ομήρων επιδιώκει να υπονομεύσει τη συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία χτύπησε με πυραύλους τη γενέτειρα του Ζελένσκι

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε η Ουκρανία, εν μέσω ανησυχιών για την αεράμυνα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι αναστέλλουν τη στρατιωτική βοήθεια και τη βοήθεια πληροφοριών.
LIFO NEWSROOM
Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM