Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια

Στα Σκόπια ξηλώνουν τις επιγραφές στα κυβερνητικά κτίρια Facebook Twitter
3

Στην ΠΓΔΜ ετοιμάζονται για την αλλαγή της ονομασίας τη χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία», στη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών.  

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αφαιρέθηκαν τα γράμματα με τη σημερινή συνταγματική ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», από το κτίριο που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. 

Στη θέση τους αναμένεται να τοποθετηθούν καινούργια γράμματα με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ίσως αυτό να συμβεί αύριο, σε εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο του κτιρίου, κατά την οποία θα τοποθετηθεί η σημαία του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ και σε αυτήν θα παραστούν εκπρόσωποι του επιτελείου του ΝΑΤΟ και πρέσβεις των κρατών -μελών της Συμμαχίας στα Σκόπια.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων εικάζουν πως οι πρώτες νέες πινακίδες με το καινούριο όνομα της χώρας θα τοποθετηθούν στις συνοριακές διελεύσεις της χώρας με την Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότητα στη συνοριακή διάβαση της Γευγελής, απέναντι από το τελωνείο των Ευζώνων.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αυτή η είδηση είναι απόλυτα θλιβερή και προσβλητική. Αναγκάσαμε μια μικρή φτωχή χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της και μάλιστα να της υπαγορεύσουμε τι θα γράφει. Θα ήθελα πολύ να ξέρω, αν ερχόταν στο μέλλον μια πιο ισχυρή γειτονική χώρα να επιβάλει στην Ελλάδα πώς θα λέγονται οι δρόμοι και τα λιμανια, τι θα σκέφτονταν τότε οι ελληνοκανίβαλοι. Αν θα καταλάβαιναν κάτι.
Άλλη μια φτηνή χώρα (όπως Βουλγαρία, Τουρκία) θα ανταγωνίζεται την πανάκριβη Ελλάδα. Ίσως αυτό φοβόντουσαν κάποιοι ....Μετά θα πάμε να ρθούμε και όλα θα ξεχαστούν όπως κι ο τάφος του Μεγαλέξαντρου.