Στο πλευρό του Ερντογάν ο Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα στηρίξει την Τουρκία στη Συρία

Στο πλευρό του Ερντογάν ο Όρμπαν: Η Ουγγαρία θα στηρίξει την Τουρκία στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Ουγγαρία θέλει να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση των περιοχών που έχει θέσει υπό τον έλεγχό της η Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία, διαβεβαίωσε Βίκτορ Όρμπαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία μπορεί να βασίζεται στη στήριξή μας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. 

Ο Όρμπαν επεσήμανε ότι ο Ερντογάν του έδειξε τα σχέδια ανοικοδόμησης για τη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» την οποία η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει στη βορειοανατολική Συρία.

«Νέες πόλεις, νέα χωριά, σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες θα χτιστούν εκεί», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η Τουρκία εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή αυτή προκειμένου να εκδιώξει από την τουρκοσυριακή μεθόριο τους Κούρδους μαχητές της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Αντίθετα με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ που έχουν επικρίνει την επέμβαση της Τουρκίας, ο Ορμπάν την εξήρε.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου ο Ερντογάν απείλησε εκ νέου ότι «θα ανοίξει τις πόρτες» προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, αν οι Βρυξέλλες δεν στηρίξουν την Άγκυρα, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν μπορεί να φέρει μόνη της το βάρος αυτό.

«Με ή χωρίς στήριξη, θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενούς μας, όμως μέχρι ενός σημείου (...) Αν διαπιστώσουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να ανοίξουμε τις πόρτες», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM