Tα 2/3 των Γερμανών θεωρούν σήμερα πως το Ισλάμ δεν «έχει θέση» στην χώρα τους

Tα 2/3 των Γερμανών θεωρούν σήμερα πως το Ισλάμ δεν «έχει θέση» στην χώρα τους Facebook Twitter
1


Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι το Ισλάμ δεν «ανήκει» στην χώρα τους, καταδεικνύει μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αφήνοντας να διαφανεί μια αλλαγή στάσης των πολιτών μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη και την άφιξη στην Γερμανία τον περασμένο χρόνο ενός και πλέον εκατομμυρίου μεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι.

Το 2010 ο τότε Γερμανός πρόεδρος Κριστιάν Γουλφ είχε προκαλέσει σάλο στη χώρα, όταν είπε πως το Ισλάμ ανήκει στην Γερμανία, θέση που επανέλαβε πέρσι η καγκελάριος Μέρκελ.


Πριν από έξι χρόνια, το 49% των Γερμανών συμφωνούσε με τον Γουλφ, ενώ το 47% τασσόταν εναντίον αυτής της γνώμης.


Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest dimap για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο WDR δείχνει πως οι διαθέσεις έχουν αλλάξει άρδην: το 60% των πολιτών δηλώνει πως το Ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία, ενώ μόλις το 34% πιστεύει το αντίθετο.


Ο σκεπτικισμός έναντι αυτής της θρησκείας εμφανίζεται πιο έντονος στις μεγαλύτερες ηλικίες, με το 71% των ερωτηθέντων άνω των 64 ετών να πιστεύει πως το Ισλάμ δεν έχει θέση στην Γερμανία.


Στη Γερμανία κατοικούν περίπου τέσσερα εκατομμύρια μουσουλμάνοι, που αποτελούν περίπου το 5% του πληθυσμού. Η ανησυχία αυξήθηκε ιδιαίτερα μετά τις αιματηρές επιθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
Νωρίτερα αυτό το μήνα μέλη του ξενοφοβικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προσυπέγραψαν εκλογικό μανιφέστο που υπογράμμιζε ότι το Ισλάμ αντίκειται στο γερμανικό Σύνταγμα, καλώντας να απαγορευθούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Infratest dimap, ένα ποσοστό λίγο πάνω από 50% των Γερμανών ανησυχεί ότι η επιρροή του Ισλάμ στην Γερμανία θα γίνει υπερβολικά μεγάλη, εξαιτίας της μεγάλης εισροής προσφύγων στη χώρα.
Παράλληλα εντείνονται οι φόβοι για μια τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στην Γερμανία: σχεδόν το 75% των Γερμανών ανησυχεί για αυτό το ενδεχόμενο.


Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1.003 Γερμανών ψηφοφόρων τη 2η και την 3η Μαΐου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM
Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Α ναι ε;; Αστείες είναι αυτές οι δημοσκοπήσεις μά την αλήθεια..τι θα πει δεν έχει θέση στη χώρα τους;;Η ερώτηση και η απάντηση θα είχε νόημα πριν 50-60 χρόνια.Τώρα πιά, είτε νομίζουν πως έχει, είτε νομίζουν πως δεν έχει ,its too late,που λένε και στο χωριό της γιαγιάς μου.Το Ισλάμ είναι εδώ, στη Ευρώπη,ήρθε και θα μείνει,εύρωστο,αναπαραγωγικότατο,και μακάρι, και για κείνους και για μας να βρούμε τρόπους να συνυπάρξουμε ειρηνικά.Με αυτή τη έννοια ο Πακιστανός λοδρέζος δήμαρχος,είναι ένα θετικό σύμβολο για τους πιστούς του Ισλάμ.Τους δείχνει δηλαδή πως μπορούν να υπάρξουν στις δυτικές κοινωνίες και ως ενσωματωμένοι σε αυτές.Οχι μόνον περιθωριοποιημένοι στα γκέττο,εύκολη λεία για τους δολοφόνους του ISIS,και της κάθε παρανοϊκής θρησκόληπτης ιδεοληψίας.