Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter
Η κηδεία της 25χρονης έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη
2

Κύμα οργής έχει προκαλέσει στην Τουρκία, έξι ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ο θάνατος της νεαρής Ντιλέκ Ντογάν η οποία πέθανε από πυρά αστυνομικού μέσα στο σπίτι της.

Η νεαρή γυναίκα ήταν μόλις 25 ετών, ανήκε στη μειονότητα των αλεβιτών και  άφησε την τελευταία της πνοή χθες το βράδυ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας στη συνοικία Σαριγιέρ στην Κωνσταντινούπολη την 18η Οκτωβρίου, έγραψαν τουρκικές εφημερίδες.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονιών της, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στην οικογενειακή οικία και η νεαρή γυναίκα τους ζήτησε να μην εισέλθουν φορώντας τα παπούτσια τους. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και ένας εξ αυτών την πυροβόλησε.

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter


Από την πλευρά της η αστυνομία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός μέλους της οικογένειάς της που προσπάθησε να του πάρει το όπλο.


«Η κόρη μου δεν είναι τρομοκράτισσα, γιατί την πυροβόλησαν;» διαμαρτυρήθηκε η μητέρα του θύματος.


Ο θάνατος της νεαρής γυναίκας πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις από μέρους χρηστών των ιστότοπων κοινωνικών δικτύων.
«Ορίστε η αλήθεια: όλοι μας βρισκόμαστε μια σφαίρα μακριά προκειμένου να γίνουμε ετικέτα» στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε ο @bahar088 στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα που σηματοδότησαν τις διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Θρήνος και οργή στην Τουρκία για την 25χρονη που σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι της από αστυνομικό Facebook Twitter


Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι αντίπαλοι του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταφέρθηκαν εναντίον του με αφορμή το περιστατικό αυτό.


«Θα δείτε, δεν θα υπάρξει ούτε δίκη ούτε έρευνα» δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.
«Εφόσον υπήρξαν σφάλματα, αυτό θα δημοσιευτεί και οι ενδεδειγμένες κυρώσεις θα επιβληθούν» διαβεβαίωσε ένας αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, ο Νουμάν Κουρτουλμούς.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Τουρκία είχε καταφέρει μέχρι και πρότινος να γίνει έστω και φαινομενικά μια ευρωπαϊκή χώρα. Τα τελευταία χρόνια όμως μου θυμίζει ένα ακόμα κράτος της Μέσης Ανατολής. Και να σκεφτείς ότι κάποτε ήθελάν να γίνουν και μέλος της ΕΕ.
"Ηθελαν να γινουν και μελος της ΕΕ". Ηθελαν οι προοδευτικοι Τουρκοι, οι συντηριτικοι Ισλαμιστες δεν ηθελαν. Δεν ειναι ολοι οι Τουρκοι Ισλαμιστες, αυτη την στιγμη, σκοτωνεται κοσμος επειδη μαχονται για τα δικαιωματα τους.