Τουρκάλα ηθοποιός πήγε στη Σάμο και συγκρίνει τις τιμές με την Τουρκία

Τουρκάλα ηθοποιός πήγε στη Σάμο και συγκρίνει τις τιμές με την Τουρκία Facebook Twitter
0

Γνωστοί και άγνωστοι, διάσημοι και άσημοι, επώνυμοι και μη, οι Τούρκοι πολίτες έχουν βάλει για τα καλά την Ελλάδα στον χάρτη των προορισμών τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Μεγάλο ρόλο στην προτίμηση των Τούρκων τουριστών παίζει το γεγονός της εξαιρετικής ακρίβειας, λόγω του αβάσταχτου πληθωρισμού (οι επίσημες αρχές τον ανακοίνωσαν λίγο πάνω από 70%, αλλά ανεξάρτητοι οικονομολόγοι, οι οποίοι μετρούν και όσες κατηγορίες προϊόντων αφήνει έξω από τις μετρήσεις της η επίσημη στατιστική αρχή της χώρας TÜİK, τον μετρούν στο 113,08%), αλλά και το γεγονός ότι οι παραλίες της Ελλάδας είναι μοναδικής ομορφιάς, το φαγητό είναι ποιοτικό και συνάμα όχι ακριβό όταν συγκρίνεται με αυτό που προσφέρεται σε τουριστικά μέρη.

Απόδειξη επ' αυτού μπορεί να βρεθεί σε οποιονδήποτε τουρίστα κληθεί να σχολιάσει το πώς πέρασε τις διακοπές του στη χώρα μας, αλλά το να ακούγεται από μία ηθοποιό της Τουρκίας φέρει ένα διαφορετικό βάρος στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις επιλογές των απλών τουριστών στο μέλλον.

Τουρκάλα ηθοποιός πήγε στη Σάμο και συγκρίνει τις τιμές με την Τουρκία Facebook Twitter

Η ηθοποιός Μπεγκιούμ Ονέρ πήγε πρόσφατα στην Αλικαρνασσό και στη συνέχεια στην Ελλάδα για διακοπές. Η ηθοποιός επαναστάτησε ενάντια στις ακριβές τιμές στην Αλικαρνασσό και σε δήλωσή της είπε: «Αν φας γαρίδες, καλαμάρια ή χταπόδι για δύο άτομα, θα πληρώσεις 5.000 TL στην Τουρκία. Στη Σάμο τα ίδια κοστίζουν 1.500, ίσως και 1.000 λίρες. Εκεί είναι μια σοβαρή διαφορά τιμής».

Δηλώνοντας ότι οι παραλίες είναι δωρεάν στην Ελλάδα, ο ηθοποιός είπε: «Δεν πληρώνεις στην είσοδο. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν πληρώνεις για ξαπλώστρες. Στη χώρα μας, πρέπει να πληρώσεις για ξαπλώστρες, όπου κι αν πας αυτά είναι πραγματικά λυπηρά γιατί όλοι χρειάζονται διακοπές».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χάνουμε τουρίστες από την Ελλάδα», λένε Τούρκοι ξενοδόχοι - Πλημμυρίζουν τα νησιά για το Μπαϊράμι

Διεθνή / Τριήμερο στα ελληνικά νησιά για το Μπαϊράμι κάνουν οι Τούρκοι μετά το «φτηνό, καλό φαγητό»

Φθηνότερος και ο τουρκικός καφές στα ελληνικά νησιά - Σχεδόν 50.000 Τούρκοι τουρίστες αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο - «Χάνουμε τουρίστες από την Ελλάδα», λένε Τούρκοι ξενοδόχοι - Τριήμερο για τρεις στην Αλικαρνασσό, $1200, τριήμερο για τρεις στη Ρόδο $1.000!
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM