Toυρκία: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα

Toυρκία: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51 με 52%) πρόκειται να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

 

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

 

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

 

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM