Τρεις νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στην Ελβετία

Τρεις νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στην Ελβετία Facebook Twitter
0

Τρεις τουρίστες από το Ισραήλ σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά στην Ελβετία, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με τρένο σε σιδηροδρομική διάβαση κοντά στη Λουκέρνη, όπως ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το λεωφορείο με τους τουρίστες (τέσσερις γυναίκες και ισάριθμοι άνδρες) βρισκόταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής στην πόλη Βόλφενσισεν και είχε ως προορισμό έναν κοντινό καταρράκτη. Ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να διασχίσει την αφύλακτη διάβαση, ωστόσο δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι ερχόταν το τρένο.

Από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό.

Η κυβέρνηση της Ελβετίας έχει θέσει προτεραιότητά της την αναβάθμιση της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις και σχεδιάζει να τοποθετήσει μπάρες σε όλες έως τα τέλη του έτους.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, περίπου 1.000 διαβάσεις παραμένουν αφύλακτες. Τα τοπικά τρένα, όπως αυτό του Βόλφενσισεν, συχνά ανήκουν σε τοπικές σιδηροδρομικές εταιρείες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βελτιώσουν τη φύλαξη των διαβάσεων.

Στο ίδιο σημείο είχε σημειωθεί ένα παρόμοιο ατύχημα στις 21 Ιουλίου, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM
Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Διεθνή / Επιχειρήσεις σε συναγερμό: Οι δασμοί Τραμπ οδηγούν σε μείωση καταναλωτικών δαπανών

Παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει πως οι πολιτικές του μπορεί να προκαλέσουν «βραχυπρόθεσμο πόνο», η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις εντάθηκε, καθώς απέφυγε να προβλέψει αν η πολιτική του θα οδηγήσει σε ύφεση
LIFO NEWSROOM