Ζελένσκι: Η Δύση μας άφησε μόνους -Όλοι φοβούνται

Ζελένσκι: Η Δύση μας άφησε μόνους -Όλοι φοβούνται Facebook Twitter
Φωτ: Ukrainian Presidency / Handout/Anadolu Agency via Getty Images
0

Νέο δραματικό διάγγελμα απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Δύση άφησε μόνη την χώρα του.

«Η Ουκρανία έχει αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, που εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια χθες Πέμπτη, επισήμανε ο Ζελένσκι. «Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε σε επικριτικό τόνο κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Ζελένσκι ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο, την επομένη της εισβολής στη χώρα του από τη Ρωσία, που έπληξε εγκαταστάσεις κοντά στην πρωτεύουσα. «Λάβαμε την πληροφορία ότι ομάδες δολιοφθοράς του εχθρού μπήκαν στο Κίεβο», ανέφερε, καλώντας τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε.

Στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 137 Ουκρανοί, τόσο στρατιωτικό προσωπικό όσο και πολίτες, σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεσης τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ άλλοι 136 τραυματίστηκαν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM