Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα παρακαλά γονυπετής να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα παρακαλά γονυπετής να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι δεν θέλει πλέον να επιμείνει ώστε να πετύχει ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, έναν από τους λόγους που επικαλέστηκε η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία.

Κάνοντας άλλο ένα «άνοιγμα» προς τη Μόσχα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, δήλωσε επίσης έτοιμος για έναν «συμβιβασμό» σε ό,τι αφορά το καθεστώς των αυτονομιστικών εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε μονομερώς την ανεξαρτησία αυτών των περιοχών, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, λίγες ημέρες πριν να εξαπολύσει τον πόλεμο, στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, μετρίασε τη θέση μου για το θέμα αυτό εδώ και λίγο καιρό, αφότου αντιληφθήκαμε» ότι το ΝΑΤΟ «δεν ήταν έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία» ανέφερε σε αυτήν τη συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ώρα ΗΠΑ. «Η Συμμαχία φοβάται ό,τι είναι αμφιλεγόμενη και μια σύγκρουση με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Ζελένσκι, δεν θέλει να είναι ο πρόεδρος «μιας χώρας που παρακαλά γονυπετής» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο Πούτιν απαιτεί να αναγνωριστεί η ανεξαρτησία του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ και από την Ουκρανία. Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την απαίτηση της Μόσχας, ο Ζελένσκι απάντησε στο ABC ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο».

«Μιλάω για εγγυήσεις ασφαλείας. Πιστεύω ότι όσον αφορά τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη (…) που δεν έχουν αναγνωριστεί παρά μόνο από τη Ρωσία (…) μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε μια συμβιβαστική λύση για το μέλλον αυτών των εδαφών», εξήγησε.

«Το σημαντικό για εμένα είναι το πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι σε αυτά τα εδάφη και θέλουν να αποτελούν τμήμα της Ουκρανίας», συνέχισε, εκτιμώντας ότι το ζήτημα «είναι περίπλοκο».

«Πρόκειται για άλλο ένα τελεσίγραφο και απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα. Αυτό που χρειάζεται είναι ο πρόεδρος Πούτιν να αρχίσει να συνομιλεί, να ξεκινήσει διάλογο, αντί να ζει σε μια φούσκα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Διεθνή / Η ΕΕ προωθεί έκτακτο σχέδιο για την παροχή αμυντικών δανείων ύψους 150 δισ. ευρώ στις κυβερνήσεις

Σε ομιλία της σήμερα – μόλις 48 ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες – η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε ότι τα κράτη-μέλη θα μπορούν να αντλήσουν αυτά τα δάνεια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM