Γιατί πολώνει τόσο η ωμοφαγία;

Γιατί πολώνει τόσο η ωμοφαγία; Facebook Twitter
8

«Τι έχει στο ψυγείο της μια ωμοφάγος;» λεγόταν το ρεπορτάζ της TwoMinutes Angie στο προηγούμενο τεύχος μας, όπου μας μίλησε μια ωμοφάγος. «Αρκετά συμπληρώματα διατροφής και πολλά τυποποιημένα προϊόντα βλέπω στο ψυγείο» σχολίασε ο Θέμης. «Δεν ξέρω αν είναι πολύ υγιεινή διατροφή αυτό. Και για να μην παρεξηγηθώ για τις προθέσεις μου, είμαι χορτοφάγος», ενώ ο Χ. έγραψε: «Χιλιάδες χρόνια παμφαγίας για να μπορέσουν να φτάσουν ο οργανισμός και το μυοσκελετικό μας σύστημα σε τέτοιο βαθμό εξέλιξης, ώστε να μπορούν ωμοφάγοι με new age αυταπάτες να το φαντασιώνονται αυτό ως υγιεινή διατροφή. Το ίδιο ακραίο με το να τρως πιτόγυρα κάθε μέρα. Τέλος πάντων, καλά να είναι το κορίτσι...».
Από την άλλη, την καρποφαγία υπερασπίστηκε η Jupiter_7, τονίζοντας, εκτός των άλλων: «Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ένας άλλος καρποφάγος, ήταν πολύ φιλεύσπλαχνος. Όταν έβλεπε ένα πουλί μέσα σε κλουβί, πλήρωνε τον κάτοχο για το πουλί και το κλουβί, μετά άνοιγε την πόρτα του κλουβιού και παρακολουθούσε το χαρούμενο πουλί να φτερουγίζει προς την ελευθερία. Η φύση προμήθευσε τον άνθρωπο με μεγάλη αφθονία από φρούτα, ξηρούς καρπούς, λαχανικά, δημητριακά και χορταρικά για τροφή. Μπορούμε, επίσης, να τρώμε φυσικά, γαλακτοκομικά προϊόντα (όχι γάλα), που η κατανάλωσή τους δεν απαιτεί τον φόνο των ζώων ούτε την κατανάλωση αίματος. Τα πιο δυνατά ζώα, με τη μεγαλύτερη αντοχή, είναι τα φυτοφάγα. Ο ελέφαντας, το βόδι και το άλογο είναι γνωστά για τη δύναμή τους και την ικανότητά τους για εργασία. Ακόμα και τη δύναμη των μηχανών τη μετράμε με "ίππους". Για επιβεβαίωση του ότι η σωστή καρποφαγική διατροφή δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε στην ανώτατη ανάπτυξη της διάνοιας, έχουμε ήδη αναφέρει ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους και δημιουργικότερους διανοούμενους υπήρξαν χορτοφάγοι. Ο άνθρωπος που είναι κρεατοφάγος είναι νεκρός, σαν το νεκρό κρέας που τρώει. Ο Ιπποκράτης είπε και ελάλησε: "Είμαστε ό,τι τρώμε" ».
Ο δε Λεόντιος ήταν πιο συμβιβαστικός: «Το φαινόμενο της καρποφαγίας/φυτοφαγίας και όλων των παρόμοιων ιδεολογικών κινημάτων έχει τις ρίζες του στη φυσική απέχθεια του ανθρώπου να βλάπτει άλλους ζωντανούς οργανισμούς και γενικά στον συναισθηματισμό και όχι τη λογική του. Από κει και πέρα, ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του, καθότι όντως σήμερα είναι πια εφικτό να συντηρηθεί ικανοποιητικότατα κάποιος με επιλεγμένο φυτοφαγικό διαιτολόγιο, κάτι που όμως δεν ήταν εφικτό έως και μερικές δεκαετίες πριν».


Για το πώς κυλούν οι μέρες στα Κάτω Πατήσια μας μίλησε ο Monsieur Minimal. Ο boxer σχολίασε «Φρίκη είναι τα Κάτω Πατήσια...», για να λάβει την απάντηση της Κυριακής Αρκούλη: «Μια χαρά είναι και όποιος θέλει ξενάγηση στις ομορφιές της γειτονιάς μου, προσφέρομαι. Εγώ μένω λίγο πιο δίπλα, μεταξύ πλατείας Αττικής και Αγίου Νικολάου, και είναι φανταστικά, ειδικά οι δοξασμένες οδοί Θήρας και Μιχαήλ Βόδα. You are most welcome to visit us, sir. Σας διαβεβαιώνουμε πως είμαστε εντελώς ακίνδυνοι εμείς οι κάτοικοι, τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες. Ή, τουλάχιστον, όχι πιο επικίνδυνοι απ' οπουδήποτε αλλού».


«Γιάνης Βαρουφάκης: Άγγελος ή Διάβολος;» αναρωτήθηκε ο Δημήτρης Κυριαζής, παραθέτοντας τις γνώμες διάσημων Ελλήνων και ξένων για τον υπουργό Οικονομικών. Τη γνώμη τους είπαν και πολλοί αναγνώστες μας: paraskevi13: «Εμένα ο Γιάνης ή Γιάννης ή Βαρουφάκης μου αρέσει!». piron: «Καμάκι δεκαετία '80. Sex, παρέα, βόλτες, καλή καρδιά, αλλά για γάμο και δουλειά ούτε στ' αστεία». Πέτρα Β.: «Αποφασισμένος, διαβασμένος, ετοιμόλογος. Με έκανε περήφανη που είμαι Ελληνίδα κι είχα να νιώσω έτσι από παιδάκι». born_in_1914: «Θεωρούσα αρχικά ότι ήταν το βαρύ χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, μια πετυχημένη μεταγραφή. Διαψεύστηκα οικτρά: καλός για καθηγητής, κακός για πολιτικός! Εγωκεντρικός και μανιακός με τα ΜΜΕ, προκάλεσε αλαλούμ αντιφατικών δηλώσεων. Ανάγκασε την κυβέρνηση να ζητήσει περιορισμό δηλώσεων και συνεντεύξεων. Εριστικός με τους Ευρωπαίους τη στιγμή που κλήθηκε να συνεργαστεί και να τους "τουμπάρει" με διπλωματία και όχι με νταηλίκια και στυλιστικές αστειότητες. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από κάθε σημαντική απόφαση το Βερολίνο τον παρακάμπτει και επικοινωνεί με τον Τσίπρα που, αν και δεν είναι οικονομολόγος, είναι περισσότερο ρεαλιστής και διπλωμάτης, με επίγνωση της ευθύνης του απέναντι στον κόσμο». no-body: «Φυσικά και δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για ευφυές άτομο, καταρτισμένο στον τομέα του, με προσωπικότητα που τη λες και προβληματική. Πολλές εμμονές και άλλες τόσες ιδεοληψίες, και ένα εγώ κάτι παραπάνω από υπερτροφικό. Η addiction που έχει με τη δημοσιότητα είναι ένα από τα συμπτώματα της απόλυτα εγωικής δομής της προσωπικότητάς του. Ειλικρινά, θα προτιμούσα τον κ. Δραγασάκη στη θέση του». Θου Του: «Ούτε άγγελος, ούτε διάολος. Κάτι ανάμεσα σε οπερέτα και σκυλάδικο».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Η επόμενη αυθεντία που μας ("μας" τέλος παντών αυτών που τρώμε κρέας) κρίνει ως ανήθικους άπονους εγωκεντρικούς και δεν ξέρω'γω τι άλλο επείδη τρώμε μπριζόλα.Πολλοί και πολλά προσπάθησαν να με φορτώσουν με τύψεις και ενοχές που δεν με αφορούν
Και όσο για το παράδειγμα με τις χορτοφαγικές διάνοιες που αυτόματα γίνονται σπλαχνικοί και παντοδύναμοι,και ο χίτλερ χορτοφάγος και φιλόζωος ήταν,δεν λέει κάτι λοιπόν αυτό.Η αρμονία και η ισορροπία στο μυαλό στη σκέψη και στο πνεύμα δεν είναι προνόμιο των ωμο-χορτοφάγων όπως θέλουν να μας δείξουν οι ανατολικές φιλοσοφίες τύπου τρώω μπανανόφυλλο με γάλα από κουνουπίδι,σταυρώνω χέρια πόδια και επικοινωνώ με την ανώτερη έσω-εσωτερική συνείδηση της συμπαντικής ευφυΐας και αυτόματα αυτός που τρώει κρέας γίνεται ποταπός φονιάς των λαών και δυτικές φιλοσοφίες έχουν απαντήσει στην αναζήτηση της αρμονίας,χωρίς φυσικά να αποκλείουμε καμία από τις δύο,ότι ταιριάζει στον καθένα.Η υπερκατανάλωση είναι το πρόβλημα,ξέρω ανθρώπους που δεν κάθονται στο τραπέζι αν δεν υπάρχει κρέας πάνω σε αυτό και αυτό σίγουρα είναι εξίσου βλακώδες.
ειπε ο ιπποκρατης οτι ειμαστε ο΄τι τρωμε και ο φιλος μας το πηγε ενα βημα παρακατω και λεει οτι οποιος τρωει κρεας ειναι νεκρος οπως το κρεας που τρωει(!!!!!!).Μαλιστα θα συμφωνησω με την λογικη του και θα πω οτι και αυτος τοτε ειναι φυτο αφου τρωει φυτα΄.Ας τρωει ο καθενας οτι θελει απλα να μην νομιζει τον εαυτο του ανωτερο και εξυπνοτερο απο τους αλλους επειδη την ειδε αλλιως
Μας έβγαλε άσπλαχνους (δες το παράδειγμα με το πουλι,το άκυρο),φονιάδες και νεκρούς.Θα επικαλεστώ λοιπόν και εγώ την ρήση του Επίκουρου : Σημασία δεν έχει τι τρως και τι πίνεις αλλά με ποιους τρως και πίνεις.Μου ταιριάζει καλύτερα.
Ο Λεοναρντο ντα Βιντσι δεν ήταν καρποφαγος (αυτο θα σημαινε σιγουρο θανατο απο ασιτια στην εποχη του που ειχες προσβαση μονο σε φρουτα λιγων ημερων απο την περιοχη σου) απλως ετσι εγραψε καποιος γκουρου αυτων των γραφικων γυρω στο 2000.
Η ωμοφαγία πολώνει γιατί αν δεν έχεις "πτυχίο" στην επιλογή τροφών θα πεθάνεις από ασιτία.Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήταν παμφάγος και όποτε είχε την ευκαιρία το έτρωγε το κρεατάκι του χωρίς τύψεις.