Δοκιμαστικά

Δοκιμαστικά Facebook Twitter
0

Παρασκευή 24/10

Δοκιμάζω καινούργιεςσυνταγές για κέικ. Παρά το γεγονός πωςδεν είμαι μεγάλος φίλος της σοκολάτας,προσπαθώ να μαθαίνω κάποιες συνταγέςμε σοκολάτα, απλά και μόνο επειδή είμαιο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που δενπολυτρώει σοκολάτες και όλοι οι υπόλοιποιγύρω μου τρελαίνονται. Ετοιμάζω λοιπόνένα κέικ με μπανάνα, σοκολάτα και καρύδια.Στο μίξερ έχω βούτυρο και ζάχαρη ναχτυπιέται μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτωδύο αυγά, σταδιακά. Το μείγμα πρέπει νααπορροφά το κάθε αυγό ξεχωριστά. Χαμηλώνωτην ταχύτητα του μίξερ και προσθέτωτρεις ώριμες μπανάνες που τις έχωπολτοποιήσει πριν, ένα κεσεδάκι γιαούρτικαι ανακατεύω μέχρι να αναμειχθούν. Τομείγμα δεν θα είναι τελείως ομογενοποιημένοκαι θα δείχνει κάπως «κομμένο».Έτσι πρέπει. Προσθέτω αλεύρι, bakingpowder, μαγειρική σόδα καιλίγο αλάτι. Ανακατεύω με μια σπάτουλα.Σε άλλο μπολ βάζω ψιλοκομμένη σοκολάτακαλής ποιότητας, καρύδια, λίγη κανέλακαι ένα κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας,λίγη ζάχαρη και τρεις κουταλιές λιωμένοβούτυρο. Ανακατεύω. Σε ορθογώνιομακρόστενο ταψί που έχω βουτυρώσει καιαλευρώσει ρίχνω το μισό μείγμα με τηνμπανάνα και μετά το μισό μείγμα με τησοκολάτα με τα καρύδια. Επαναλαμβάνωμέχρι να τελειώσω, με το μείγμα με τησοκολάτα από πάνω. Ψήνω σε μέτριο φούρνοπερίπου σαράντα λεπτά. Το αφήνω νακρυώσει τελείως και τα αρώματα από όλατα υλικά να γίνουν ένα. Τέλειο κέικ.

Σάββατο 25/10

Μαζεύω συνταγές γιαένα brunch που ετοιμάζω καιμου έχει κολλήσει στο μυαλό το Kedgeree.Πρόκειται για ένα πιάτο όπου τα βασικάτου υλικά είναι: ρύζι, βραστά αυγά, παστόψάρι και βούτυρο. Η καταγωγή του, διαβάζω,είναι σκωτσέζικη. Μετέπειτα μεταφέρθηκεστις Ινδίες από τα βρετανικά στρατεύματατην περίοδο της αποικιοκρατίας, όπουκαι μετατράπηκε σε πιάτο της ινδικήςκουζίνας. Όσοι επέστρεψαν από τη μαγευτικήήπειρο έφεραν πίσω την καινούργιασυνταγή και συνήθιζαν να τη σερβίρουνως πρωινό κατά τη βικτωριανή περίοδο.Πρώτα βράζω έξι αυγά, για περίπου πέντελεπτά, και μετά τα βάζω κάτω από κρύονερό. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρωψιλοκομμένα κρεμμυδάκια σε κουταλιέςβούτυρο. Προσθέτω ένα κουταλάκι απόαλεσμένο κόλιαντρο, κύμινο και turmeric.(Στα ελληνικά ονομάζεται κουρκούμι,αλλά στο μπακάλικο θα το βρείτε με τοναγγλικό τίτλο.) Αφήνω τα μπαχαρικά νασιγοψηθούν με το κρεμμύδι, περίπου πέντελεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζω τη σάρκα απότο καπνιστό ψάρι. Υπάρχουν πολλές ιδέεςγια καπνιστό ψάρι που ταιριάζει με αυτότο πιάτο. Ίσως, αν βρείτε κάτι λιγότερολιπαρό, είναι καλύτερα. Εγώ χρησιμοποιώκαπνιστό μπακαλιάρο που μου έφερανφίλοι από το Λονδίνο. Ξεφλουδίζω τααυγά. Ψιλοκόβω τα δύο από αυτά και ταάλλα τα μοιράζω σε τέταρτα. Στο τηγάνιμε τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι προσθέτωβρασμένο ρύζι μπασμάτι, το ψάρι και ταδύο ψιλοκομμένα αυγά. Ανακατεύω μέχριτο ρύζι να γίνει χρυσό από το μείγμα μετα μπαχαρικά. Προσθέτω πιπέρι καιελάχιστο αλάτι, έξι κουταλιές κρέμαγάλακτος, λίγο βούτυρο, και ψιλοκομμένομαϊντανό. Σερβίρω σε μεγάλη πιατέλα, μετα αυγά στολισμένα στην κορφή. Συνδυάζεταιμε mango chutneyκαι είναι υπέροχο. Σκέφτομαι πως αυτόθα είναι σίγουρα στη λίστα με τα πιάταπου θα σερβίρω.

Σας φιλώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ