4 πράγματα που όλοι οι εργαζόμενοι σε sex shops θα ήθελαν να ξέρετε

4 πράγματα που όλοι οι εργαζόμενοι σε sex shops θα ήθελαν να ξέρετε Facebook Twitter
Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε sex shop, εκτός από ευσυνείδητοι επαγγελματίες είναι και πτυχιούχοι ή άνθρωποι που ειδικεύθηκαν σε ένα άλλο επαγγελματικό αντικείμενο, ωστόσο βιοπορίζονται από τη συγκεκριμένη εργασία.
0

 Ας είμαστε ειλικρινείς, κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα sex shop, συμβαίνει κάτι από τα εξής δύο: είτε είστε υπερβολικά άνετοι είτε τρομερά μαγκωμένοι. Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, οι αιτίες είναι οι ίδιες, αμηχανία και ντροπή. Στο πίσω μέρος του μυαλού σας, χορεύουν μερικές εξαιρετικά άβολες ερωτήσεις, του τύπου «τι να νομίζουν τώρα για εμένα;», «γιατί κοίταξε έτσι αυτό που αγόρασα;», «μήπως πιστεύει ότι είμαστε ανώμαλοι;»... Κακώς τα σκέφτεστε όλα αυτά, κακώς σκέφτεστε έτσι εν γένει, και γενικώς από εδώ και κάτω θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι άνθρωποι που εργάζονται σε τέτοια μαγαζιά -συνήθως, γιατί παντού υπάρχουν εξαιρέσεις- είναι 100% επαγγελματίες και κάτι περισσότερο: είναι 100% μαζί σας, σύμμαχοι στο να σας βοηθήσουν για να διαλέξετε αυτό με το οποίο θα περάσετε καλά και επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς θα εύχονταν να γνωρίζετε κάτι από τα παρακάτω.

- Ότι τα sex shop είναι το ασφαλέστερο μέρος για να είναι κανείς ο εαυτός του 

Κανείς δεν ασχολείται μαζί σας και με τις προτιμήσεις σας. Απολύτως κανείς. Και αν εσείς νιώθετε άβολα με κάτι, ξεπεράστε την αμηχανία σας, κάνοντας ερωτήσεις. Οι άνθρωποι εκεί ενδεχομένως να γνωρίζουν καλύτερα τι ακριβώς αναζητάτε. Και επειδή πολλές φορές πρόκειται για ακριβά προϊόντα, μην αγοράσετε κάτι στα γρήγορα για να εξαφανιστείτε ταχύτερα από το κατάστημα. Ρωτήστε, ενημερωθείτε, πάρτε αυτό που πραγματικά θέλετε. Οι εργαζόμενοι είναι εκεί για να απαντούν στις απορίες σας. Μην τους φοβάστε, λοιπόν και κυρίως μην τους ντρέπεστε. 

Ο εργαζόμενος εκεί γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αντικείμενου, αλλά δεν οφείλει να σας δώσει κριτική και βαθμολογία για το ποιο θεωρεί κορυφαίο προϊόν.

- Ότι το λιπαντικό δεν είναι κάτι που πρέπει να ζητάτε... ψιθυριστά 

Σύμφωνα με στατιστικές της τελευταίας 5ετίας αρκετές γυναίκες πελάτισσες των sex shops μάλλον φέρουν βαρέως τη χρήση λιπαντικού. Όμως, ακόμη και γυναίκες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ξηρότητας, μπορούν να απολαύσουν ποιοτικότερους οργασμούς με τη βοήθεια των λιπαντικών. Επειδή, η φυσική υγρασία του γυναικείου κόλπου έχει στερεοτυπικά συνδεθεί με την επιθυμία και τα επίπεδα σεξουαλικότητας, συνήθως οι γυναίκες διστάζουν και να το ζητήσουν, αλλά και να κάνουν μία καλή έρευνα αγοράς για εκείνο που θα ανταποκρινόταν καλύτερα στις ανάγκές τους. Οπότε, αφήστε στην άκρη τους δισταγμούς επί του συγκεκριμένου ζητήματος και εξερευνήστε καλά το ράφι με τις δεκάδες μάρκες λιπαντικών. Οι ιδιότητες κάποιων από αυτά θα σας εκπλήξουν (π.χ. επούλωσης και καταπράυνσης της ερωτογόνου ζώνης), οπότε γιατί να μην περάσετε ακόμη πιο καλά απ' ό,τι υπολογίζατε;

- Υπάρχει μία ερώτηση που καλό θα ήταν να μην τους κάνετε 

Ναι, πρέπει να νιώθετε άνετα στα sex shops και ότι οι άνθρωποι είναι εκεί για να κάνουν το καλύτερο για εσάς. Όμως, υπάρχει μία ερώτηση που καλό θα είναι να μην τους κάνετε. Ας πούμε, ότι δεν πρόκειται για μαγαζιά σαν όλα τα άλλα, δεν πρόκειται για σούπερ μάρκετ ή για τον πάγκο των τυριών στο μπακάλικο της γειτονιάς, οπότε μην τους ρωτήσετε -οτιδήποτε κι αν προτίθεστε να αγοράσετε- «εσύ ποιο προτιμάς; / ποιο θα αγόραζες; / ποιο έχει την καλύτερη απόδοση». Απλώς σκεφτείτε τη στιχομυθία ανάμεσα σε πελάτη και υπάλληλο με φόντο έναν δονητή. Πρόκειται για σούπερ προσωπική ερώτηση, η οποία όντως μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες ή έστω να σας φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Ο εργαζόμενος εκεί γνωρίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αντικείμενου, αλλά δεν οφείλει να σας δώσει κριτική και βαθμολογία για το ποιο θεωρεί κορυφαίο προϊόν. 

- Και ένα συμπέρασμα που εύχονται να μην προεξοφλείτε 

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους σε sex shop, εκτός από ευσυνείδητοι επαγγελματίες είναι και πτυχιούχοι ή άνθρωποι που ειδικεύθηκαν σε ένα άλλο επαγγελματικό αντικείμενο, ωστόσο βιοπορίζονται από τη συγκεκριμένη εργασία. Μην υποτιμάτε τις γνώσεις τους -κατ' αρχάς- και προς Θεού μην υποθέτετε ότι είναι εργαζόμενοι της βιομηχανίας του πληρωμένου σεξ.  Όσο ευγενείς θα ήσασταν απέναντι σε έναν οποιοδήποτε άλλο υπάλληλο, το ίδιο -και χωρίς αυθαίρετα συμπεράσματα- οφείλετε να είστε και εδώ.

Με στοιχεία από το Men'SHealth.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ